Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uşak'ta 'Mutlu Bir Çocuk İçin Nasıl Bir Aile?' semineri düzenlendi

Uşak'ta Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin uyguladığı “Aileye Mutluluk Yakışır” projesi kapsamında “Mutlu Bir Çocuk İçin Nasıl Bir Aile?” konulu seminer düzenlendi....

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uşak'ta 'Mutlu Bir Çocuk İçin Nasıl Bir Aile?' semineri düzenlendi
Uşak'ta Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin uyguladığı “Aileye Mutluluk Yakışır” projesi kapsamında “Mutlu Bir Çocuk İçin Nasıl Bir Aile?” konulu seminer düzenlendi. Semineri İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfi Özav, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehtap Dönmez Şahin, Uşak Hakimi A.Cengiz Soysal, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri dinledi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Erdoğan, açılış konuşmasında, “2011 Kasım ayında kurulan deneğimiz, ik yıl gibi kısa bir sürede iki proje kazanmıştır. Çalışmalarına yoğun ve hızlı bir şekilde devam etmektedir. 2012 yılında İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Ailemle Daha Güçlüyüm' projesi uygulanmıştır. Proje kapsamında çok sayıda seminer ve eğitim programı düzenlenerek, ailelere birebir danışmanlık hizmeti verilerek, parçalanma eğilimi gösteren ailelerdeki problemlerin giderilmesine çalışılmıştır. Yeni evlenecek çiftlerin yaşayabileceği problemlere ilişkin bilinçlendirici eğitim seminerleri gerçekleştirilmiş, evli çiftlere ana baba okulu seminerleri yapılmış, parçalanma eğilimi gösteren ailelere bireysel rehabilitasyon hizmetleri verilerek dağılması önlenmeye çalışılmıştır.” dedi. Projenin koordinatörü Hatice Aydın ise, "Uşak ilinde aile bütünlüğü bozulmuş veya bozulmak üzere olan, sosyoekonomik düzeyi düşük, dezavantajlı ailelerle özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarının yaşadıkları problemlerin eğitim ve danışmanlık yoluyla çözüme kavuşturulmasıyla toplumsal gelişime katkı sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Ayrıca dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite davranış bozukluğunun giderilmesinde kullanılacak "Dikkat" oyunu cihazıyla ilgili bir tanıtım filmi gösterildi. Programda Efkan Yeşildağ'ın sunumu yanında sanatçı Metin Hapoğlu gitar eşliğinde parçalar söyledi. Programın sonunda Yeşildağ'a İl Emniyet Müdürü Toprak, Hapoğlu'na Dernek Başkanı R.Tuğrul Eryıldız tarafından plaket verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.