Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Inverter Klima Nedir?

Sembol İklimlendirme A.Ş. Enerji Sistemleri Mühendisi ben Merve Şenişler bu yazımda “inverter klimanın ne olduğuna” ilişkin temel soruyu yanıtlayacağım. Inverter, klima mekanizması içerisinde kompresör hızını ayarlamak suretiyle, soğutucu gaz akışı hızını kontrol etmektedir. Bu sayede, tüm sistem dahilinde; akım ve güç tüketiminden tasarruf edilmesini sağlamaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2020 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2020 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Inverter Klima Nedir?

https://www.semboliklimlendirme.com/ A.Ş. Enerji Sistemleri Mühendisi ben Merve Şenişler bu yazımda “inverter klimanın ne olduğuna” ilişkin temel soruyu yanıtlayacağım. Inverter, klima mekanizması içerisinde kompresör hızını ayarlamak suretiyle, soğutucu gaz akışı hızını kontrol etmektedir. Bu sayede, tüm sistem dahilinde; akım ve güç tüketiminden tasarruf edilmesini sağlamaktadır.

Bu cihazlarda, sıcaklık kontrolü hassas bir yapıda olup, istenilen sıcaklığa ulaşıldığı takdirde; kontrol birimi, ısı dalgalanmalarına karşı mekanizmanın kapasitesini ayarlamaktadır. Dalgalanmaların bertaraf edilmesini sonucu; oda olması gereken (ideal) sıcaklığını muhafaza eder.

Inverter Klimanın Diğer Klimalardan Ayrımı:

Inverter olarak ifade edilen klimaların inverter olmayan (non-inverter) klimalardan başlıca farkı; ortamdaki sıcaklığı muhafaza edebilmesidir. Nitekim, non-inverter klimalarda kompresörün durması ve çalışması esnasında sıcaklık dalgalanmaları tespit edilmektedir.

Sonuç itibariyle; inverter klima türleri mahiyeti itibariyle oda sıcaklığı bakımından oldukça konforlu bir ortam sağlamakla birlikte, çalıştırıldıkları anla birlikte maksimum güce erişirler. Dolayısıyla ortamı soğutmaları zaman almaz. Sabit bir kapasite ile çalıştıklarından yüksek performans ile birlikte tasarruf sağlarlar.

Inverter Klima Kullanmanın Faydaları:

Non-inverter klimalara nazaran oldukça sessizdir, Oda sıcaklığının sabit kalmasını sağlarlar, herhangi bir sıcaklık dalgalanmasına sebebiyet vermezler, Büyük alan ve odalar için idealdir, Maksimum performans ile birlikte oldukça düşük enerji tüketirler, Çalıştırıldıkları anda arzu edilen sıcaklığa erişirler; dolayısıyla çabuk soğuma ve ısınmayı sağlarlar, Sabit bir kapasitede çalışırlar; dolayısıyla sürekli açılıp kapanma söz konusu olmaz, Tasarruflu ve çevre dostu yapısı sayesinde 5 saat ve üstü sürelerde çalıştırılmaya elverişli yapıdadır, Hava kalitesini artırır; astım ve birçok alerjik unsurları azaltması sayesinde hem sağlığınıza uygun hem de yardımcı yapıdadır, Yenilikçi sistemi sayesinde uzun ömürlüdür, Bakım ve tamirat masrafları non-inverter klimalara nazaran oldukça düşüktür, Dehidrasyon ve ısı çarpmalarına karşı koruyucu görevi üstlenir, İhtiyacınız kadar ısıtma ve soğutma gerçekleştirir. Tüm detaylar linkte https://www.semboliklimlendirme.com/

Merve Şenişler

Enerji Sistemleri Mühendisi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.