Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-Bir-Sen: Dershaneler kapatılmadan önce, var oluş nedenleri düzeltilmeli

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı A. Kenan Şerefli, dershaneleri kapatmadan önce dershanelerin var oluş nedenlerini araştırılarak bu nedenlerin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-Bir-Sen: Dershaneler kapatılmadan önce, var oluş nedenleri düzeltilmeli
Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı A. Kenan Şerefli, dershaneleri kapatmadan önce dershanelerin var oluş nedenlerini araştırılarak bu nedenlerin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, yaptığı açıklamada, dershanelerin bir sorun olmadığını, eğitim sistemindeki sorunlardan kaynaklanan bir sonuç olduğunu belirtti. Şerefli, "Dershanelerin varlık sebeplerine baktığımızda başta eğitim sistemimizin sınav merkezli bir sitem olduğu gerçeği yatmaktadır. Ortaokuldan liseye, liseden yükseköğretime geçişte yıllar içinde isim değiştirse de her zaman merkezi bir sınavın olması öğrencileri, velileri sürekli bir yarış psikolojisine itmiştir. Bu arayışlar, velileri ekonomik durumlarına göre kimi zaman özel ders, kimi zaman etüt merkezleri çoğu zamanda dershanelere yönlendirmiştir. Eğitim sistemi sınav merkezli bir yapıdan sıyrılmadığı sürece, sınırlı dakikalarda öğrencilerin eğitim öğretim yaşantıları boyunca öğrendikleri salt bilgilerini ölçme yerine ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda doğru yönlendirmeyi yapamadığı sürece dershane ihtiyacı ortadan kalkmayacaktır." dedi.

"DERSHANELERİN VARLIK SEBEBİ EĞİTİM KALİTESİNDEN KAYNAKLANIYOR"

Dershanelerin varlık sebebinin eğitim sistemindeki kaliteden kaynaklandığını ifade eden Şerefli, "Fiziksel açıdan mükemmel, teknolojik alt yapıyla donatılmış yeni okulların yapılması, var olanların iyileştirilmesi, müfredattaki olumlu gelişmeler gururla izlediğimiz bir tablodur, lakin eğitimde kalitenin artması için bu gelişmeler tek başına yeterli değildir. Eğitim-öğretimde temel unsur öğretmendir. Resmi açıklamalara göre 127 bin öğretmen açığının olduğu ve ücretli öğretmenlerin görev yaptığı bir dönemde pedegolojik sorun öne çıkmaktadır. Bırakın bölgeler iller arasındaki kalite farkını şehir merkezlerinde bile okullar verdikleri kaliteli eğitime göre sınıflandırılmaktadırlar. Hal böyleyken eğitimdeki fırsat eşitliği tam anlamıyla gerçekleştirilmeden velilerin çocukları ile ilgili kaygılanmaları ve bilgi eksiklerini kapatmaları için dershanelere yönelmeleri gayet tabidir. Sosyal acıdan baktığımızda eğitim dışında, hafta sonları zamanlarını dershanelerde geçiren öğrencilerin bu zamanlarını neyle dolduracakları da ayrı bir sorundur." diye konuştu.

"DERSHANELER BİR İHTİYACIN ÜRÜNÜDÜR"

Dershanelerin arz-talep doğrultusunda bir ihtiyacın ürünü olduğunu söyleyen Şerefli, "Dershaneler kaldırılmadan önce var oluş sebepleri ortadan kaldırılmalıdır, bu gerçekleşirse insanlar çocuklarını dershaneye gönderme ihtiyacı da hissetmeyecektir. Aksi durumda velilerin bu ihtiyaçlarını illegal yollardan verilen hizmetlerden karşılamaya çalışacakları kanaatini taşıyoruz."ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.