Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Eğitimde büyük sıkıntılar yaşanır

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Namık Havutça, dershane ve etüt merkezlerini kapatmak için hazırlanan tasarının bu şekilde kanunlaşması durumunda, eğitimde büyük sıkıntılar yaşanacağını...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Eğitimde büyük sıkıntılar yaşanır
CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Namık Havutça, dershane ve etüt merkezlerini kapatmak için hazırlanan tasarının bu şekilde kanunlaşması durumunda, eğitimde büyük sıkıntılar yaşanacağını söyledi. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde gazetecilere açıklama yapan Havutça, Türkiye’de dershanelerin eğitim sisteminin bir gereği olduğunu, fırsat eşitliği sağlayan bir dengeleme yönünün de bulunduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, dershaneleri kapatmadan önce devlet okullarındaki eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışma yapması gerektiğini belirten Milletvekili Havutça, “Devlet okullarında kalite arttırılmadan dershaneleri kapatırsanız, eğitimde var olan sorunlar yumağına yenilerini eklersiniz. Türkiye’de atama yapılmayı bekleyen 200 bini aşkın işsiz öğretmen bulunmaktadır. Bugüne kadar ataması yapılmadığı için 38 işsiz öğretmen arkadaşımız, genç yaşta canına kıymıştır. Bu ayıpların sorumlusu, doğrudan doğruya bakanlıktır. Dershanelerin kapatılması sonrasında burada çalışan öğretmenlerin de görevlendirilmesinin bakanlık bünyesinde yapılacağı dile getiriliyor. 200 bin öğretmenin atamasını yapamayan devlet, 350 bin öğretmenin atamasını nasıl yapacak?” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.