Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTA 5 rekora doymuyor

Piyasaya çıkışının üzerinden aylar geçmiş olsa da, GTA 5 inanılmaz rakamlarla yine manşetlerde!

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2014 00:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2014 01:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GTA 5 rekora doymuyor
 Artık dünya üzerinde GTA serisini ve onun satış rakamlarını duymayan kalmadı. Fakat serinin beşinci yapımı ile birlikte GTA, kendisini bambaşka bir noktada buldu. Bildiğiniz üzere çıktığı ilk hafta itibariyle milyon dolarlık satışlara imza atan GTA V, günümüzde iki milyar dolarlık satış rakamını geride bırakmış bulunuyor.

Take Two'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı finansal yılsonu bilanço rakamlarına göre, firma 33 milyon adet GTA V satmış. Oyunun normal satış fiyatı olan 60 dolar üzerinden yapılan ufak bir hesaplamada, toplam satış 1.98 milyar dolara tekabül ediyor. Bir de işin içine GTA Online'ı katığımız zaman, GTA V'in daha önce benzeri görünmemiş satışlara ulaştığını anlamak sanıyoruz çok da zor olmayacak.

GTA V çıktığı gibi büyük yankı uyandırmış, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Avrupa bölgelerinin hepsinde, 2013 yılının en çok satan oyunu unvanını kazanmıştı. Bu sayede de toplam satış miktarı 33 milyon adete ulaşabildi. Pek tabi onun esas başarısı, günümüzde herkesin çokça konuştuğu ücretsiz online sektörün geldiği nokta ve tek kişilik oyunların bir anlamda yeterince ilgi çekmediği hakkındaki iddialı fikirler. Nitekim GTA V tek başına yakaladığı bu başarı ile, geçen sonbahar döneminde piyasaya çıkmasına rağmen, halen ısrarla satış rakamlarını arttırarak bu iddialara bir anlamda son verdi.

(CHIP)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.