Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dev şirketten kritik açıklama! O telefonu hemen kapatın!

Samsung'un satışa sunduğu günden bu yana başını fazlasıyla ağrıtan popüler telefonunu kullanan herkese şirketten çok önemli uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dev şirketten kritik açıklama! O telefonu hemen kapatın!
Samsung'un büyük umutlarla satışa sunduğu; ancak gelen patlama haberleriyle hayal kırıklığı yaşadığı telefonu için çok önemli bir uyarı yapıldı; telefonu kullanan kim varsa hemen kapatması istendi!

Samsung'un internet sayfasından yapılan açıklamada, şirket, değiştirilen cihazların sorun çıkardığına dair gelen raporların ardından tüm dünyada Galaxy Note 7 satışlarını durdurarak kullanıcılardan telefonlarını kapatmalarını ve kullanmamalarını istedi.

Şirket tarafından değiştirilenler de dahil tüm Galaxy Note 7 cihazlarının kullanılmaması istenerek cihaz sahiplerine mevcut yasal kanallara başvurma tavsiyesinde bulunulan açıklamada, "En önemli önceliğimiz müşterilerimizin güvenliği olduğundan dünyada tüm toptan ve perakende ortaklarımızdan Galaxy Note 7 satışlarını, soruşturma sonuçlanan kadar durdurmasını istenecek." ifadelerine yer verildi.

Amerikalı AT&T ve T-Mobile ile merkezi İngiltere'de bulunan Vodafone ve EE iletişim operatör şirketleri, Galaxy Note 7'nin satışını ve değişimini yangın riski nedeniyle durdurma kararı almıştı.

Samsung, eylül ayında ısınma sorunu nedeniyle milyonlarca telefonu değişim için çağırmış ancak yenilenen cihazların da yangın riski taşıdığı yönünde gelen raporlar üzerine dün Galaxy Note 7'nin üretimini askıya almıştı.

Galaxy Note 7'yle ilgili bir diğer gelişme ise bu telefonların el bagajına konulmasına getirilen yasak kararı...

Kısa adı FAA olan Amerikan Sivil Havacılık Teşkilatı ( Federal Aviation Administration) Samsung Galaxy Note7 telefonların şarjlarının bitirildikten sonra bir daha şarj edilmemesi gerektiğini belirterek şu duyuruyu yaptı:

"Amerikan Tüketici Güvenlik Birimi’nin ve Samsung’un açıklamasına dayanarak FAA, yolcuların hiçbir Samsung Note 7 cihazını el bagajlarına koymamalarını ve şarjlarını sonuna kadar bitirip bir daha şarj etmeme konusunda uyarır."

Bilindiği gibi ABD’deki Southwest Havayolları, yolculardan birine ait Samsung Galaxy Note 7 model telefonun alev alması üzerine henüz kalkış yapılmadığı için bu uçuş iptal edilmişti.

Peki Galaxy Note 7 nasıl özellikler sunuyor? İşte Samsung'un son günlerde canını sıkan amiral telefonunun özellikleri...

Galaxy Note 7 uzun bekleyişin ardından geçtiğimiz haftalarda tanıtıldı ve hatta Türkiye'de de satışa sunuldu. Galaxy Note 7'nin en dikkat çeken özelliklerinden biri tasarımı aslında.


Ekranın iki yanı da kavisli olan Galaxy Note 7'nin düz ekranlı bir modeli bulunmuyor. Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modellerinde olduğu gibi Galaxy Note 7 de Exynos 8890 model işlemciden güç alacak.


Exynos 8890 yonga setinin şu an piyasada yer alan mobil işlemcilerden teoride olduğu kadar pratikte de hızlı olması Samsung'u işlemci konusunda değişiklik yapmamasına neden oluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.