Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’a 50 derslikli imam hatip lisesi ve ortaokulu yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yozgat’a söz verilen kampus şeklinde 50 derslikli imam hatip lisesi ve orta okulu Rönasans Holding tarafından yapılacak. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Müdür...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’a 50 derslikli imam hatip lisesi ve ortaokulu yapılacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yozgat’a söz verilen kampus şeklinde 50 derslikli imam hatip lisesi ve orta okulu Rönasans Holding tarafından yapılacak.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Kartal, Rönasans Holding Medikal Genel Müdürü Korkut Ersözoğlu ve projeyi hazırlayan Hilmi Güner Mühendislik görevlileri imam hatip lisesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, inceleme sonrası yaptığı açıklamada hazineye ait 16 dönüm arsa üzerine yapılması planlanan Yozgat İmam Hatip Lisesinin proje çalışmalarının tamamlanma aşamasına gediğini ve 1-1,5 ay içerisinde temelinin atılacağını söyledi.

İmam Hatip Lisesi'nin 50 derslikli, kapalı spor salonu ve bin 100 öğrenci kapasiteli, lise ve ortaokul şeklinde yapılacağını kaydeden Vali Yazıcı, "Buranın projesini Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, Hilmi Güner Mühendislik firmasına hazırlattı. Sayın Başbakanımız da buranın yapımını Ankara’da bir tören sırasında Rönesans firmasına havale etti, firmada kabul etti. Bina 50 derslikli 400 kişilik öğrenci yurdu olan, spor salonu bulunan bir okul olacak ve Yozgat insanın hizmetine sunulacak. Yozgat’ta imam hatip liselerine kız öğrencilerin daha fazla rağbet gösteriyor Bu sebeple burası belki tamamen kız imam hatip lisesi olabilir." dedi.

İmam Hatip Lisesi'nin Yozgat’ın en güzel alanına yapıldığını söyleyen Vali Yazıcı, "Burada güzel bir binanın yükselmesi şehircilik açısından güzel bir görüntü oluşturacaktır. Bugün yaptığımız inceleme arazi teslimi gibi bir çalışma oldu. İnşallah 1-1,5 ay içerisinde temel atma safhasına gelebilir. Proje bitmek üzere, burasını hibe şeklinde rönasans firması tarafından yapılacağı için prosedürler biraz daha hızlı ilerleyecektir. İmam Hatip Lisesinin Yozgat’a kazandırılmasını sağlayan Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısız Bekir Bozdağ’a, milletvekillerimize lisenin yapımını üstlenen Rönasans firmasına ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yozgat’ta yapımına başlanılan 475 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yapımını sürdüren Rönesans Holding Medikal Genel Müdürü Korkut Ersözoğlu, Yozgat İmam Hatip Lisesi projesinin kısa sürede tamamlanarak, yakın bir zamanda temelinin atılacağını ifade etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.