Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMES OSB'de toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleşti

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi'nde (İMES OSB) 33 fabrikanın açılışı ve 48 fabrikanın da temel atma töreni gerçekleşti.     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İMES OSB'de toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleşti
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi'nde (İMES OSB) 33 fabrikanın açılışı ve 48 fabrikanın da temel atma töreni gerçekleşti.

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleşen törene Müteşebbis Heyet Başkanı Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ev sahipliği yaptı. Törene Bakan Ergün yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, Mehmet Ali Okur ve çok sayıda işadamı katıldı.

    İMES OSB hakkında bilgi veren Başkan Erboz, "Şu ana kadar yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yapılan İMES Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün itibariyle, 2 bin 180 kişiye istihdam sağlanıyor. Diğer fabrikaların da faaliyete geçmesiyle bu sayının 15 bin kişiye ulaşması bekleniyor. 215 orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşunun, çok yakın bir gelecekte üretimde olacağı OSB’mizde oluşturulacak ticaret hacminin 5 milyar dolar olacağı öngörülüyor." dedi.

    İMES OSB Bölgesi'nde üretilen makinelerin tamamına yakınının, üretim sektöründe kullanıldığı için 'Fabrika yapan fabrikalar' olarak da adlandırıldığına değinen Başkan Erboz, "Daha önce zemin yapısı nedeniyle bitki örtüsü olmayan tarıma elverişsiz taş ve kayalık olan bu arazide, çevreye dost bir sanayi bölgesi oluşturduk. Dilovası gibi OSB’lerin ve sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu hassas bir bölgede, tüm çevre kriterlerini en üst düzeyde uygulayarak çalışılarak, hava ve su kirletilmeden, hava kirliliğini, gürültü kirliliğini, atık suları, ve hatta yağmur sularını dahi anlık olarak takip ve kontrol ediliyor." diye konuştu.

    İMES OSB'de 10 bin ağaç dikildiğini, toplamda 50 bin ağaç dikileceğini, 770 dönümlük alanın da özel orman alanı olarak ağaçlandırılması çalışmalarının devam ettiğini belirten Süheyl Erboz, "Dikilen ve dikilecek olan ağaçlar ve diğer çevre yatırımlarımız ile OSB içerisinde ki tesislerden ve araçlardan oluşması muhtemel olan karbon salınımlarını sıfırlamayı amaçlıyoruz. Bu; “sıfır atık” vizyon ve politikamızın bir gereğidir. Yeşille dost sanayiciler olmaktan gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı.

    İMES OSB'nin Türkiye'de örnek bir OSB olduğunu belirten Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Şehirlerin nasıl olması gerektiğini gösteren bir örnek var bugün. Pırıl pırıl, tertemiz bir organize sanayi bölgesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyoruz." dedi.

    Konuşmasına Türkiye'deki değişime dikkat çekerek başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Türkiye'deki değişimi bugün burada görmek mümkün. Değişimin en güzel örneği İMES OSB'dir." şeklinde konuştu. Üretim olmadan bir ülkenin gerçek refah düzeye ulaşamayacağını dile getiren Bakan Ergün, sanayicilere tavsiyelerde de bulundu. Bakan Ergün, "Bugün kü rekabet şartlarında araştırma ve geliştirme içinde olmalısınız" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 33 fabrikanın temsilcilerine çalışma ruhsatları verdi. Ardından sie 48 fabrika inşaatının ise temsili toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.