Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’ne destek, Samsun TSO’ya ödül getirdi

Ekonomi Bakanlığı’nın KOBİ’lerin uluslararası piyasalarda daha rekabetçi olmalarını hedefleyerek 2 yıl önce 5 ilde hayata geçirdiği AB KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi tamamlandı. Projeye katkı ve desteklerinden dolayı Samsun Ticaret...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’ne destek, Samsun TSO’ya ödül getirdi
Ekonomi Bakanlığı’nın KOBİ’lerin uluslararası piyasalarda daha rekabetçi olmalarını hedefleyerek 2 yıl önce 5 ilde hayata geçirdiği AB KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi tamamlandı. Projeye katkı ve desteklerinden dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası plaketle ödüllendirildi. KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’nin kapanış toplantısında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın plaketini oda başkan yardımcısı Haluk Akyüz, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in elinden aldı.

Türkiye’nin ‘2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşma’ hedefi açısından büyük öneme sahip olan KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi sona erdi. KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’nin kapanış toplantısı, Ankara JW Marriott Hotel’de yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Samsun, Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Trabzon’da hayata geçirilen ihracat odaklı küme yaklaşımının kobilerin uluslararası piyasalarda rekabet güçlerini artırmada hedeflerine tamamıyla ulaştığını söylediği öğrenildi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, kobiler için uygun ağ ve işbirliği stratejilerinin, uluslararası rekabet gücünün artırılması için çok önemli olduğuna işaret etti. ECORYS International Müdürü Dr. Julia Djarova da proje kapsamında yapılan çalışmaların Türkiye ile Avrupa arasındaki işbirliğini arttıracağını vurguladı. Proje ile Türk şirketlerinin icraat pazarlarını arttırmasını ve Avrupa ile bağlarının güçlenmesinin hedeflendiğin kaydeden Julia Djarova, Ekonomi Bakanlığının net ortaya koyduğu bu proje ile bütün Türk firmaları için hedeflere ulaşacak bir pratik çalışma olduğunu nitelendirdi.

Konuşmaların ardından KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’ne katkı ve destek veren beş ilin Ticaret ve Sanayi Odaları’na plaketleri verildi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın plaketini ise Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in elinden aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.