Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Büyükelçimiz ilk fırsatta dönecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’da ülkeyi terk etmesi istenen Türkiye Büyükelçisi’nin ilk fırsatta Türkiye’ye döneceğini söyledi. Davutoğlu önümüzdeki saatlerde elçinin Türkiye'ye gelebileceğini ifade etti.    Bakan...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’da ülkeyi terk etmesi istenen Türkiye Büyükelçisi’nin ilk fırsatta Türkiye’ye döneceğini söyledi. Davutoğlu önümüzdeki saatlerde elçinin Türkiye'ye gelebileceğini ifade etti.

    Bakan Ahmet Davutoğlu özel uçakla Katar’a hareket etti. Hareketinden önce gazetecilerin Türk Büyükelçi ile ilgili sorularını yanıtlayan Davutoğlu, “Mısır’da 3 Temmuz darbesinden sonra iş başına gelen geçici yönetim böyle bir karar aldığını bildirdi. Biz de mütekabiliyet esasına bağlı olarak aynı tepkiyi verdik. Bu kendi ülkemize ve savunduğumuz ülkelere duyduğumuz saygının gereğidir. Türk-Mısır dostluğu ebedidir. Bugünler geçer, Mısır’da halkın iradesine saygı duyan bir yönetim iş başına gelir. O zaman Mısır ilişkileri bugün olduğundan çok daha ileri seviyeye taşınır.” dedi.

    Bu krizlerin geçici olduğunu belirten Davutoğlu, “Bu geçici krizleri olağanüstü dönemden geçen dost ve kardeş bir ülkenin içinde yaşanan gelgitler olarak değerlendiririz. Ama Türk-Mısır dostluğu bu problemler aşabilecek güçtedir. İnşallah halkın iradesi ile seçtiği siyasi tutuklular serbest bırakılır. Kalıcı bir istikrar oluşur bizim tek isteğimiz budur. Türkiye’nin Mısır ile ilgili tek taraflı herhangi bir çıkarı söz konusu değildir. Mısır halkının huzuru bizim huzurumuzdur. Büyükelçimiz ilk fırsatta dönecek. Herhangi bir gecikmesi söz konusu değil. Zaten karar alınmıştır karşılıklı olarak. Önümüzdeki saatler itibarıyla çok da geç olmadan döner.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.