Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek Atıyor Ama Üstüne Yatıyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2019 00:02

Lider Hatayspor’u ağırlayarak yapacak olan Bursaspor’u zorlu ateşten bir 90 dakika bekliyor Timsah Arena’da…

Geçen sezon başı grup şampiyonu olarak ilk kez adım attığı TFF 1Lig’de play-of oynayıp Süper Lig yolunda direkten dönen Akdeniz temsilcisi bu yılda istikrarlı çizgisini sürdürüyor.

Lig başladıktan sonra Göztepe’ye yatay geçiş yapan teknik direktör İlhan Palut’tan 7. Haftada görevi devralan Bayram Toysal komutasındaki 27.2 yaş ortalamalı 4-2-3-1 formatını benimsemiş bir ekip…

Palut gibi Toysal’da Hatay çocuğu yani kentin öz evlatları…

Transferde bonservis bedeli hiç ödemeyen Hatayspor gurbetçi ve kiralık oyuncularla harmanladığı kadrosunda dikkat çeken isimlerin başında 5 gollü Selim Ilgaz geliyor. Fransız uyruklu futbolcu sol ayaklı olmasına rağmen sağ kanatta oynuyor.

Keza Alman uyruklu Mirkan Aydın ile Ürdün doğumlu Hamza Gür topla rakip defansların arkasına çabuk sarkan genç ve dinamik oyuncular.

Hücum hattındaki tecrübeli gol silahları Barbossa ile Kongolu Bokila’yı ise Akhisar’dan tanıyoruz.

Sol bek Mesut Çaytemel, Sırameşeler alt yapısından yetişip Merinos ve İnegöl’de forma giyen bu futbolcu gibi takımın en önemli kozlarından Gökhan Karadeniz’de geçmişte Bursa Nilüferspor’da top koşturmuştu.

Kâğıt üstü verilerine baktığımızda Hatay’ın hücum ve savunmada Bursaspor’dan daha iyi olan istatistiklerinin özeti ise attığı golün değerini bilmesi…

10 maçını tek gollü galibiyetlerle kapatması bunun en sağlam kanıtı.

İbrahim Üzülmez’in takıma ne kadar eli değer ya da değmiştir bilemem ama bildiğim onun çalıştırdığı takımların genel özelliği ise maçın tamamını yüksek tempo ile oynayabilmeleri.

Bursaspor’un topu kaybettiği anda savunmaya çabuk geçip geçemeyeceği kendi adına maçın kaderini belirleyecek.

Çünkü Bordo-Beyazlı konuğunun rakibini bozduğu andan itibaren boş alanları müthiş buluyor.

Yeşil Beyazlılar rakibinin bu çabuk ataklarını başladıktan sonra karşılamaya çalışırsa Hatayspor diğer rakiplerine yaptığı gibi anında cezayı keser atar ve de üstüne yatar!.

İki takımın da adam eksiltme, son vuruş hariç pozisyona girme becerileri yüksek ve topla çabuk oynayan futbolculardan oluşması bizlere bol gollü ya da en azından bol pozisyonlu bir maç vaat ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.