Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tebrikler Mustafa Dündar!

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2018 00:03

Osmangazi Belediyesi'nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, aynı zamanda meslektaşım olan Gülşah Cebelli  Öncel, arayıp "Fetih Müzesi" için davet edince karşılacağım tablonun bu denli büyüleyici olacağını açıkçası hiç düşünmemiştim. Gözlerim kamaştı, adeta büyülendim. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ne kadar gururlansa, ne kadar övünse az. Gerçekten Bursa'ya çok güzel bir eser kazandırmış. Fetih Müzesi Bursa'ya çok yakışmış.

Bir yandan duvarları süsleyen tabloların hikayelerini dinlerken, diğer yandan bize dağıtılan broşürlere göz gezdiriyordum. Broşürün arkasında yer alan bir yazı dikkatimi çekti. Sizinle de paylaşmak istiyorum. Yazı aynen şöyle;

"Her şey Bursa ile başladı;

Bursa, Kayı boyundan bir beyliğe , beylikten bir imparatorluğa, imparatorluktan vatan  mücadelesine, vatan mücadelesinden yeni bir devlete, yeni bir devletten 100. yılına hazırlanan güçlü bir devlete uzanan destanların ilk başkentidir."

Gerçekten etkileyici.

Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi "Bursa Fetih Müzesi 1326" görücüye çıkacağı günü bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılışı gerçekleştirilecek olan müzede adeta tarihe tanıklık edeceksiniz. Başkan Dündar,muhteşem eserin 40 milyon TL'ye kente kazandırıldığını ifade etti. Yılda 350 bin ziyaretçinin hedeflendiği Fetih müzesi, tek kelimeyle olağanüstü bir kazanım olmuş. Gerek mimarisi gerekse tarihsel ve sanatsal boyutu ile görkemli bir yapı olmuş. Müzenin, Bursa ekonomisine ciddi katkı koyacağı gerçeği de gün gibi ortada.

Bu müzeye sadece Türkiye'den değil, dünyanın dört bir yanından sanatsever adeta akın edecek.  Bir kere daha sayın Mustafa Dündar'a teşekkür etmek istiyorum. Ekibi de aynı teşekkürü hak ediyor.6 Nisan 1326 tarihli Bursa'sının resmedildiği, o günün  şartlarının 3 boyutlu olarak anlatıldığı panoramik müze,  Bursa'ya yapılmış en önemli eserlerden biri olmuş. Gerçekten insanın başını döndürüyor. Ne demek istediğimi ancak müzeyi ziyaret ettikten sonra anlayabilirsiniz. Mutlaka ziyaret edin.

Bir teşekkür de Osmangazi Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Gülşah Cebelli Öncel'e ve ekibine tanıtım gezisi boyunca sergiledikleri örnek ev sahipliği için ve böylesine büyüleyici yolculuğun her adımında bizlere eşlik ettikleri için.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.