Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM ve Türk Metal ziyaretimiz

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 00:02

Hafta arası Ankara ziyareti yaptık yıllar sonra. TBMM’ye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı makamında ziyaret ettik. Demokrat Parti geçmiş dönem Genel Başkan Yardımcısı Füsun Erdoğan (Yaşar) Hüsnü Sungur, Fikret Bayram, ve Fehmi Etiğ ile yaptığımız hayırlı olsun ziyareti gayet güzel geçti. Geriye dönüp düşündüğümde ise TBMM’ye en son gidişim 2002 yılı dönemin Anayasa Komisyonu Başkanı Milli Eğitim Ve Milli Savunma Bakanlığı yapan Turhan Tayan ziyaretiydi. Aradan 16 yıl geçmiş olduğunu düşününce fark etmeden geçen zamana şaşırmamak mümkün değil.!

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Meclis’te bir hayli yoğundu. Kalabalık bir ziyaretçi listesi vardı. Ülkenin değişimi ve gelişiminde ana temel olan Demokrat partinin özlemini yaşayan büyük bir kitle var. Günümüzde yalnızca genel başkan olarak Meclis’te temsil ediliyor olsa da bu davanın mümtaz temsilcileri ve mensupları umut içinde (ben dahil) partinin büyümesini bekliyorlar.

Gültekin Uysal'ın öğle yemeği ikramı ile lokanta bölümüne geçtik çoğunluğu İstanbul'dan İl Başkanı Adem İpek önderliğinde eski dostlarımızı görmekte gayet iyi oldu bizim açımızdan. Yemek esnasında İyi parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu'nu lokantadan çıkarken gördük, fakat çok kalabalık olduğu için seslenemedik, kendisi de bizi fark etmedi. Meclis’ten ayrılırken bu kez bahçede CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın ile karşılaşmamız güzel bir tesadüf oldu. Ayak üstü konuşurken çay, kahve ikramına randevu saatlerimizin gelmiş olması ile kabul edemedik, başka bir sefere sözleştik.

Halk arasında milletvekili maaşlarının çok olduğu daima konuşulur fakat ben bunu çok görmüyorum. Meclis’te bir görevli ile yaptığımız sohbette “'Dün 7 bin ziyaretçi gelmişti, bugün öğlen saatine kadar giren ziyaretçi sayısı ise şu an 5 bin” deyince sayıyı fazla bulduğumu söylemeliyim, günde 6 bin ziyaretçi gelse 600 milletvekiline düşen misafir sayısı ortalama yüz kişi oluyor ve gelen misafirlere çoğunlukla yemek ikramı mutlaka yapılıyor. Bu sebeple milletvekili giderleri yalnızca yemekle de kalmıyor düğün davetlerinin sayısı için bir oran tutulsa belki de maaşlarının büyük miktarı bu etkinliklerde harcanacaktır.

Ziyaretlerimizden biri ise Füsun Erdoğan ile birlikte Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer'e oldu. Eski dostumuz yaklaşık 6 yıldır Ankara'da görev yapıyor. Bursa'yı özlediğini de sohbetimizde sık sık dile getiriyor. Genel konulara geldiğimizde ise ekonomik sıkıntılar ve döviz artışı sebebiyle birçok fabrikanın işçi çıkarma talebinde bulunduğunu bize liste halinde gösterdi. Bu üzücü durumu 2008 yılında yaşadığımız ve o dönem DP Bursa İl Başkanı olan Füsun Erdoğan ve ben İl İşçi Komisyonu Başkanı olarak yaptığımız basın toplantısında 4857 sayılı iş kanunun 65 maddesinin yürürlüğe girerek işçi çıkışının yasaklanmasını ve ek ödenek ile hem işçinin hem işverenin mağdur olmasını engelleme çalışmamız başarı ile sonuçlanmış ve binlerce işçi işten çıkarılmaktan kurtulmuştu.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer de hükümete aynı talepte bulunduklarını ifade etti. Ve mutlaka yürürlüğe girerek çalışan kesimin mağdur olmasını engelleyeceklerini ve yılbaşında asgari ücretin, emekli maaşlarının enflasyon rakamlarının altına düşmemesi gerektiğini vurguladı. Mesut Gezer ile aynı fikirdeyim ve mutlaka en az bu oranlarda zam yapılmalı çalışan kesim ve emekli normal yaşam standartlarının çok altında kaldı, tüm iyi niyetimizle bu mağduriyetlerin en kısa zamanda giderilmesini umuyoruz.

Esen kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.