Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tavsiyem var!

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2020 00:02

Ebeveyn olabilmek, onlara rehber olmak kadar çocuklarına doğru tutumlarla yaklaşmak ve onları iyi anlamaktan geçer. Ama bazen anne babalarında bu konuda rehberliğe ihtiyaçları vardır. Günümüzde hem kitaplar, hem teknoloji hemde medya bu konuda bazı sorulara cevap olabiliyor. Bu hafta sizlere anne baba olarak okuyabileceğiniz kitaplar ve filmler önermek istedim.

Anne babaların okuyabileceği bir çok film ve kitap var. Ancak en iyileri seçilip tavsiye edilenler işinizi bu anlamda biraz kolaylaştırabilir. Aynı şey filmler içinde geçerli… Filmler hayatımıza dokunarak bizlere farkındalık kazandırır. Tabi içerikleri doğru, eğitici ve uygun olması koşuluyla.

Bazı filmler çocuğunuzu tanımanıza olanak sağlarken bazıları ise aile kavramı, aile içi iletişimi anlatıyor. Bazı filmler çocukların yaşları ve gelişimlerine göre neler başarabileceğini anlatırken, bazılarıysa çocukların eğitimiyle ilgili bilgiler kazandırıyor. Filmler ebeveynlere hitap eder ve çocuklarla izlenmesi konusunda uygun sahneler içermeyebilir. Bu konuyu dikkate almanızı öneririm.

Filmler ve kitaplar listemde çocukların iç dünyasına inebileceğiniz hikayeler ve filmlere yer verdim.  Tabiki bunlardan daha çok  kaynaklar ve filmler vardır ancak bunlar benim savsiyelerim. Umarım içinizdeki çocuğa daha sonrada kendi çocuğunuza biraz daha yaklaşmanız ve onu  biraz daha anlamanız konusunda destekleyici olurlar.

ANNE-BABALAR İÇİN TAVSİYE KİTAPLAR

Beni Ödülle Cezalandırma – Özgür Bolat Çocuğunuza Kulak Verin – Aletha Solder Ergenlik Hakkında Her Şey – Richard M. Lerner Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek – Banu Yaşar Çocuğunuzla Birlikte Büyümek – Naomi Aldort Etkili Anne Baba Eğitimi – Thomas Gordon Anne Baba ve Çocuk Arasında – Haim Ginott, W. Wallace Goddgard Bütün – Beyinli Çocuk – Tina Payne Bryson, Dan Siegel Çavdar Tarlasında Çocuklar – J.D. Salinger ‘Anne’nin Duygusal Yokluğu – Jasmin Lee Cori Çocuk Eğitimi El Kitabı – Haluk Yavuzer Oyun Oynama Sanatı – Aletha J. Solter Çocuklar İçin Beş Sevgi Dili – Garry Chapman Çocuklar Neden Farklı – İsmail Acarkan Küçük Ağacın Eğitimi – Forrest Carter Paranoyak Anne-Babalık – Frank Füredi Çocuğunuza Sınır Koyma 1-2 – Roberth J. Mackenzie Sanat Terapisiyle İyileşmek – Lucia Capacchione

TAVSİYE FİLM LİSTESİ

Cinderella Man Her Çocuk Özeldir Cennetin Çocukları Benim Adım Sam Kız Kardeşimin Hikayesi Hayat Güzeldir Babam ve Oğlum Hadi be Oğlum  Terabithia Köprüsü Dedemin İnsanları Cennetin Rengi Umudunu Kaybetme Konuş Benimle Uzun Hikâye Charlie’nin Çikolata Fabrikası Büyük Balık Glibert’ın Hayalleri Beyaz Balon

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.