Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatil Bitti, Artık Çalışma Zamanı…

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 00:02

Yılın son uzun tatili de bitti, artık çalışma zamanı…

Ekonomik faaliyetlerin başında üretim geliyor. Mal veya hizmet üretmek için de işletmelerin, şirketlerin, fabrikaların olması lazım.

TOBB’un Ticaret Sicili kayıtlarına göre bu yılın yedi aylık döneminde geçen senenin aynı dönemine göre ülke genelinde yeni kurulan şirket sayısı yüzde 27.8 oranında arttı. Elbette memnuniyet verici bir gelişme.

Ama bundan daha sevindirici gelişme, geride kalan yedi aylık döneminde Bursa’da yeni kurulan şirket sayısındaki artış oranının ülke ortalamasının tam 6 puan üzerinde olması. Bu dönemde Bursa’da bir önceki yıla göre yüzde 33.8 oranındaki artışla tam 2 bin 162 yeni şirket kurulmuş durumda.

Bursa, yeni kurulan şirketlerin artış oranı itibariyle İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alıyor ve elbette Bursa’da yeni kurulan bu şirketler mal veya hizmet üretiyorlar.

Bursa gerçekten bir üretim kenti.

Ekonomik faaliyetlerin devamında satış geliyor. Bursa’nın sektörel çeşitliliği bakımından iç pazarda yurdun dört bir tarafına tekstilden otomotive, makinadan gıda tarım ve hayvancılık ürünlerine kadar ürün satışı gerçekleştirildiğini biliyoruz.

Peki, dış pazarlara satış durum nasıl derseniz aktarayım…

TİM verilerine göre Bursa, en çok ihracat yapan şehirler arasında İstanbul’dan sonra ikinci sırada olmaya devam ediyor.

Temmuz ayı sonu itibariyle Bursa’nın yıllık ihracatı 8 milyar 257 milyon doları aşmış durumda.

Ve Bursa’dan tam 197 ülkeye ihracat yapılıyor.

İşte bu aşamada ‘İnadına ihracat’ diyerek yeni ihracat rotası çizen, 2018 yılının ilk 7 aylık döneminde 30’a yakın yurt dışı programına imza atan BTSO, Eylül’de 11 yurt dışı programını takvime aldı.

Konuyla ilgili BTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge projeleri kapsamında ABD’den Çin’e, Almanya’dan Kazakistan’a geniş katılımlı 11 yurt dışı programına 350’den fazla firma temsilcisinin katılacağı duyuruldu.

Ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak Türkiye ekonomisinin kalbi olan Bursa’da firmaların ihracat odaklı büyümesi noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Bursalı firmaların yurt dışı fuar ve B2B organizasyonlarıyla sektörlerinde yaşanan gelişmeleri yakından inceleme fırsatı yakaladığını belirten Başkan Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında ise son 4 yılda 17 bini aşkın iş insanını Bursa’da sektörlerle buluşturduklarını ifade etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın “Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimiz ve yoğun şekilde ekonomik saldırılara maruz kaldığımız bu dönemden ancak üreterek ve ihracat yaparak çıkabiliriz” sözlerine de gönülden katılıyoruz.

Onun için, artık çalışma, üretme ve ihracat yapma zamanı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.