Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2014 12:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2014 12:53

Bursaspor’da kabus gibi geçen bir sezonu yaşamamızın müsebbibi olan ve her geçen gün artan baskılara daha fazla dayanamayıp olağanüstü kongre kararı alan Erkan Körüstan ve yönetimi cuma akşamı tarihe gömüldü.

 

Bölükbaşı neden geçen kongrede aday ol(a)madı?

Cuma akşamı gerçekleştirilen ve Recep Bölükbaşı’nın 1 yıllığına Bursaspor başkanlığına seçildiği olağanüstü genel kurula dönersek, delegelerin bazı çevreler tarafından estirilen rüzgara kapılmadığını, hatta bu rüzgara karşı bir tepki ortaya koyduğunu söylemek mümkün.

Recep Bölükbaşı, bir önceki genel kurulda aday olacaktı ancak aday sayısının çokluğu, Körüstan’a olan açık destek, belki de en önemlisi şampiyon apoletli yönetimin ortak bir aday çıkaramayarak bölünmesi onu bu kararından vazgeçirdi. Bölükbaşı, merhum Başkan İbrahim Yazıcı’nın ilk yönetiminde genel sekreter, ikinci yönetiminde ise başkanvekili olarak görev yaptı. Yazıcı rahmetli olduğunda kongre sürecine kadar başkanlık yaptı ve o yönetim eğer bir adayın etrafında toplanacaksa doğal olarak bu hakkın kendisinde olduğuna inandı. Eğer Yazıcı’nın yönetimi devam edecekse, ikinci başkanın liderliğinde olmalı düşüncesiyle hareket etti ancak bu birliktelik gerçekleşmeyince biraz da kırgınlıkla adaylıktan vazgeçti.

 

Rakamlar ve Körüstan yönetiminin ibrası

Kulübün kongrede açıklanan bilançosuna göre borç 154 milyon TL. 70 milyon TL gelire karşılık, gider 113 milyon TL yani Körüstan yönetimi 43 milyon TL eksi ile dönemini tamamladı. 2013-2014 transfer sezonunda harcanan para ise 98 milyon TL. 

Rakamlara neresinden bakarsanız bakın Körüstan yönetimi ekside. Bir takım çok büyük atılım yaparsa borçlanabilir ve bütçesi eksi çıkabilir ama adama sorarlar bu kadar harcamaya rağmen neden ligi sekizinci sırada tamamladın diye. Hadi sportif başarıyı geçelim, elde kaliteli bir kadro var mı? Yok. Hal böyle iken bu yönetim neden ve nasıl ibra edildi? Körüstan yönetimini ibra edenler, bir sezonda 98 milyon TL transfer harcaması yapıldığı halde kulübün toplam değerinin neden 49 milyon Euro (kaynak transfermarkt sitesi) yani yaklaşık 140 milyon TL olduğunu da kamuoyuna açıklamak zorundadır. Nasrettin Hoca’nın dediği gibi, kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede?

 

Kongre akşamı ve öncesinde yaşananlar

Üç adaylı kongre sürecinde gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin üzerindeydi ancak o her adaya eşit mesafede olduğunu, seçilecek yönetime elinden gelen desteği sağlayacağını ifade etti. Arka planda Mesut Mestan’a destek verdiği iddia edilse de, Altepe’nin en yakınındakilerden de teyit ettiğim bilgi, başkanın her adaya eşit durduğu şeklindeydi.

Geçen kongrede Körüstan’a açık destek veren bazı eskimişler ise farklı bir yol izleyerek Mestan’a destek verdi.

Kongreden iki gün önce görüştüğüm ve çok kızgın olduğunu fark ettiğim Recep Bölükbaşı, eskimişlerden bir ismin, kendi listesine girmesi için teklif götürdüğü insanları arayarak çok güzel yöntemlerle(!) liste dışında kalmaları için ikna ettiğini söyledi. Bölükbaşı, söz sırası kendisine geldiğinde sert bir tonda ama daha üstü kapalı bir şekilde bu serzenişini kongre üyeleriyle de paylaştı. Adayların konuşmalarına baktığımızda en sert ama en etkileyici konuşmayı da Recep Bölükbaşı yaptı. Sanıyorum kime oy vereceği konusunda kararsızlık yaşayan önemli bir kitleyi de bu konuşmasıyla etkiledi.

Tüm bu sürecin sonunda Bursaspor’un gerçek sahibi ve en üst organı olan genel kurul, tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmayacağı gerçeğini haykırdı ve ezici bir üstünlükle Recep Bölükbaşı’nı başkan seçti. Harmanda yüzü olmayanlar bu sonuçtan ders alıp bundan sonra yüzsüzlük yapmazlar mı? Hiç sanmıyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.