Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tamamlayıcı Sigorta

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2020 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 00:03

Son bir yıldır Pandemi ile uğraşıyoruz ,tüm Dünyada ve Ülkemizdede yoğun bir şekilde etkisini sürdürmeye devam eden  ( Covit 19 ) ile birlikte özel sigortalara talebin  artarak devam ettiğini gözlemliyoruz.

Sosyal güvencesi olan Aile ve bireylerin  Devlet  Şehir hastanelerinde tüm tedavileri yapılıyor,ancak isteğe bağlı Özel hastanelerde yapılan muayene ve yatarak tedavi işlemlerinde çok fazla katılım payı ödemek zorunda kalıyorlar.

Bu katılık parasını ödemek istemeyenler  Özel TSS Tamamlayıcı Sağlık sigortası yaptırarak tüm sağlık hizmetlerini fark ödemeden yaptırabiliyorlar.

Bir çok şirkette poliçelerinde Covid 19 hastalığınıda Teminat kapsamına almış durumda.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Özel sağlık kurumlarında, SGK ile anlaşmalı kurumlarda, SGK ile anlaşmalı branşlarda ve SGK ile anlaşmalı doktorlar tarafından, Genel Sağlık Sigortası kapsamında alınan sağlık hizmetleri için, sigortalılardan alınacak ilave ücretleri karşılayan, bütçemizi koruyan Önemli bir sağlık sigortasıdır.

Poliçe fiyatları Sigortalanacak bireyin yaşına göre ayrı  pirim çıkmaktadır.

Poliçeyi almaya karar vermeden önce sigorta şirketlerinden fiyat ve teminat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını yaptırdığınızda  farklı fiyat ve teminatlar ile uygun pirim ödeme koşullarıyla devlet hastanelerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı özel hastanelerden fark ödemeden hizmet almanızı sağlar. SGK ile anlaşması bulunan dilediğiniz özel sağlık kurumunda, istediğiniz doktordan hizmet alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’yla SGK teminatının üzerinde olan yüksek maliyetli sağlık harcamalarındaki farkı ödemek zorunda kalmazsınız.

Bu sigorta, sigortalının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından sigorta süresi içinde, sigortalının ve/veya poliçede belirtilmiş olmaları kaydıyla sigorta ettiren/sigortalının aile bireylerinin hastalık ve/veya kaza halinde alacağı sağlık hizmetleri karşılığında ödeyeceği fark ücretlerini poliçe özel ve sağlık sigortası genel şartları doğrultusunda teminat altına alır.

Sigorta poliçesinin kapsamı ancak poliçe özel şartlarında belirlenmiş şartlara uygun, SGK tarafından kapsam altına alınmış kişiler için geçerlidir. SGK müstahaklığını kaybeden sigortalılar, poliçelerini aksi bir talep olmadıkça devam ettirebilir. Ancak sigortalı poliçe teminatlarından faydalanamaz.

SGK müstahaklığının yeniden başlaması durumunda poliçe teminatı kullanılır hale gelir. Sigortalı; Sigorta kapsamına kabul talebinde bulunduğu andan itibaren, poliçe süresi boyunca gerekli gördüğü takdirde kendisinin sağlık geçmişi ve mevcut durumu ile ilgili bilgi edinme, tedavisi hakkında kurum, doktor ve 3. kişilerden her türlü bilgi alma, kayıt isteme ve yerinde tespit hakkı için izin vermiş sayılır.

Kısacası çok cüzi bir rakam ödeyerek SGK nın anlaşmalı Tüm hastanelerinde ihtiyacınız olan yüksek kalitedeki sağlık hizmetlerinden fark ücreti ödemeden faydalanabilirsiniz.

Güvence Kapsamı

Yatarak tedavi teminatları

Cerrahi ve dahili yatışlar Yoğun bakım Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz Küçük müdahale giderleri Özellikli tıbbi malzeme Suni uzuv Standart tek kişilik özel oda, yemek ve bir adet refakatçi
giderleri Ambulans Acil Diş ve Dolgu Teminatı Check-Up Teminatı        

Ayakta Tedavi Teminatları

Doktor muayene Tanı amaçlı incelemeler Tahlil ve röntgen Fizik tedavi

Şirketler arasında değişen sayılarda Ayakta tedavi teminatında bulunan doktor muayenesine bağlı olarak uygulanacak tetkikler (tahlil, röntgen, ileri tanı yöntemleri, fizik tedavi) yine aynı muayene limiti içinden karşılanacaktır.

SGK’li olan herkes (yabancı uyruklu kişiler dâhil) Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan yararlanabilir..

Sağlık poliçeleri bir yıllık düzenlenir.

Poliçe başlangıç ile bitiş tarihleri arasındaki zamanı kapsar.

Poliçe Türkiye saati ile öğlen 12.00’da başlar, belirtilen bitiş tarihinde öğlen 12.00’da sona erer.

Sigortalılık süresi bir yılı aşamaz.

Önemli notlar:

Acil durumlar da dâhil olmak üzere anlaşmasız kurumlarda yapılacak tedavilere ilişkin giderler teminat kapsamında değerlendirilmeyecektir.

İlaç ve aşı giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanmayan sağlık hizmetleri teminat kapsamında değerlendirilmez. Bazı hastalıklarda 30 gün bekleme süresi uygulanır. Poliçe başlangıç tarihinden önceye dayanan Kronik rahatsızlıklar ödenmez.

Bu poliçe standart teminatlı olmayıp şirketler arasında farklı olarak teminat ve poliçe rakamları verilebilir..

Poliçe için detaylı bilgiye  size en yakın yetkili sigorta acentelerinden ulaşabilir,Eğer ulaşamaz iseniz benimde Sigortacı olduğumu unutmayın : ) 7/24 yanınızdayım.                  

                                  0.533.2770906

                          Tüm okurlarımıza Sağlık, Sıhhatli günler dilerim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.