Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tamam mı? Devam mı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 00:02

Siyasetin yeniden şekillendiği Türkiye'de, Ankara'nın nabzı yüksek. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğim Ankara ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretlerim bana gösterdi ki, Bursa adına alınacak kararlar ülkenin de kaderini belirleyecek türden. Ankara'da Bursa Milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu ile görüşme fırsatı buldum. Kente dair önemli analizlerini aldığımız Ak Parti Bursa Milletvekillerinin ortak akıl mantığında tek vücut olması sevindirdi.

Yerel seçimlere yönelik kulislerin ve ziyaretlerin çoğunluklu olduğu Ankara'da, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile karşılaşmak güzeldi. Göreve geldiği günden bugüne uyumaksızın çalışan Aktaş'ın kente kattığı katma değerleri es geçmemek gerekiyor. Yine değişim olması halinde Bursa halkı kendi içerisinden bir ismin Büyükşehir Belediye Başkanı olması yönünde hem fikir.  

Büyükşehir Belediye Başkanı adayı aynı zamanda Ak Parti içinde iktidar döneminde tamam mı yoksa devam mı sorusunun cevap bulacağı bir karar mekanizmasını sokakta başlatacak. İthal adayın karşılık bulmadığı Bursa'da, genç ve dinamik aday vurgusu önem kazanıyor.

Elbette Aktaş'ın rakibi fazlasıyla çok. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma yarışını hızlandırdığını çıktığı ulusal televizyonlardan anlayabiliyoruz. Tasarruf tedbirlerinin yoğunluklu olduğu bir dönemde böylesine güçlü bir çıkışı vatandaş pozitif yorumlamıyor. Kentine değil, Ak Parti Genel Merkezine yönelik samimiyetten uzak vizyon markajlarının Dündar'a Ankara'da fazlasıyla eksi yazdığını hatırlatmakta fayda var. Görmekteyiz ki, Panorama 1326 çıkışı Dündar için yeterli bulunmamış! Ve yine Dündar'ın kendisini dev aynasında gören ekibi nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanlığı koltuğundan da olması an meselesi.

Yıldırım'da bozulan bütçe, bitmeyen projeler, halk ile kopuk iletişim ve açılmayan telefonlar diye devam ediyor olumsuzluklar. Ak Parti'de yerel yönetimlerde değişim Büyükşehir Başkanlıkları için yüzde 70 oranında olurken ilçe belediyelerinde bu oran yüzde 90 seviyelerine ulaşıyor. Ankara'da süre gelen ittifak görüşmeleri konusunda sokağın tavrı ise, net. Siyasetin siyaset gibi yapılmasını arzulayan vatandaşlar sandığa parti bazında değil, aday bazında giderek oy kullanacaklarını ifade ediyor.

Ak Parti'nin kritik eşiği sandık!

Elbette Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda Bursa'da yarış fazlasıyla hızlı ve hırslı ilerliyor. Mevcut başkanların aday olamadığı Ak Parti adaylık sürecinde Bursa'da 5 isim ön planda. Faruk Çelik ve Mehmet Müezzinoğlu'nun temayüle girmediğini düşecenek olursak eğer Sedat Yalçın, Celil Çolak ve Mustafa Öztürk isimleri sahada konuşulan isimler arasında yer alıyor. Önceki gün gazetemizi ziyaret eden Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi'nde işçi ve personel çıkışı yapılmayacağını aksine personel istihdam edileceğini vurguladı. Yine İznik'te ciddi bir tarih turizmi yatırımından bahseden Yalçın'ın öncelikli hedefi kent ekonomisini güçlendirmek.

İlçeler bazında sandıkta karşılık bulabilmek anlamında yapılan araştırmalar Ak Parti adına en önemli eşik. Sokağa çıktığımızda özellikle Yıldırım, Osmangazi, İnegöl, İznik, Orhangazi, Yenişehir, Gemlik, Kestel, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Büyükorhan ve Karacabey ilçelerinde değişim seslerini yüksek sesle duymaktayız.

Bursa sokaklarında yükselen sesleri Ankara ne kadar duyuyor sorusunun cevabını Ankara herşeyden haberdar diye yorumlarken, takdir hakkını nasıl kullanacağı hususunu ise Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bırakıyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.