Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Takım oturuyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2019 00:02

İlk 15 dakika hariç gerçekten güzel bir maç oldu. Kayserispor on kişi kalınca da bütün kozlar Bursaspor’un eline geçti ve o dakikadan sonra Bursaspor rakip yarı alanda oynadı ama üstünlük sayısını bulamadı.

Aklın yolu bir diye boşuna dememişler. Geçen haftaki Fenerbahçe maçının ikinci yarısının yıldızları Lima ve Yusuf Erdoğan ilk onbirde, sezon başından beri söylediğim gibi on numara pozisyonunda başladı.

Bursaspor’u deplasmanda 1-0 öne geçiren golde bu üçlünün imzası var. Lima’nın direkten dönen şutu öncesinde Tunay’ın Lima’ya pasını görmek lazım. Tunay, ısrarla bu pozisyonda oynatılırsa hem derin paslarıyla hem de gol yollarında çok daha etkili olacaktır. Müthiş de bir röveşata denemesi vardı ama top dışarı gitti.

Samet Hoca haftalar ilerledikçe doğruları yapmaya başladı. Yukarıda saydığım doğrular haricinde Saivet’in bir oyun kurucu olmadığı ve on numara pozisyonunda oynayacağı da deneme yanılmalarla ortaya çıktı. Saivet’in faydalı olabileceği tek pozisyon Badji-Aytaç ikilisinin oynadığı pozisyon. Bu maçta da yorulan Aytaç’ın yerine oyuna girdi. Bir doğru daha...

İkinci yarının büyük bir bölümünü rakip sahada oynamasına rağmen ikinci golü bulamaması şanssızlık. Kaleci Lung’un da kurtarışları gerçekten güzeldi. Son bölümde Sakho ve Umut Nayire desteğe gelen oyuncular bir türlü topu ağlara göndermediler.

Badji ve oyunda kaldığı sürece Aytaç çok başarılı maç çıkarttılar. Aytaç yorulduğu için çıktı.

Sakho ve Shehu’nun iyileşmesi ve oynayabilecek duruma gelmeleri ilerleyen haftalar için Samet hocanın elini güçlendirecek.

Son olarak şunu söyleyelim. Maç öncesinde Bursaspor’a 1 puan deseniz kimse itiraz etmezdi. Ama maça bakınca ve özellikle on kişi kalan rakibe karşı oynanan futbola ve girilen pozisyonlara bakınca ortada kaybedilen iki puan olduğu görülür.

Yine de deplasmanda alınan bir puan kötünün iyisi olarak değerlendirilebilir.

Şunu da ekleyelim içeride dışarıda Bursaspor’un hücum hattı artık netleşti bu maçla. Samet hoca bir sakatlık ya da ceza durumu olmadığı sürece bu hücum kurgusuyla maçlara başlayacaktır diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.