Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tabanı ciddiye alın!

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2016 01:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 01:11

Cumartesi günü Ankara'da Demokrat parti genel merkezinde Demokrasi Taban Hareketi olarak toplanacağımızı bu sütunlardan sevgili okurlarımızla paylaşmıştık,

14 Mayıs tarihi Türkiye ve Demokrat parti için önemli bir tarihtir 14 Mayıs 1950 günü ezici bir oy oranı ile yüzde 55 iktidar olmuştur. Aslında 14 Mayıs günü ülkemizde demokrasi bayramı olarak da kutlanabilmelidir.

1950 Türkiye genel seçimleri, 14 Mayıs 1950 tarihinde düzenlenen ve TBMM 9. dönem milletvekillerinin belirlendiği seçim. "Gizli oy, açık tasnif" yönteminin ilk kez uygulandığı 1950 seçimleri, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin

İlk demokratik seçimi olarak kabul edilir. 1946 genel seçimlerinden sonra, Cumhuriyet tarihinde tek dereceli olarak düzenlenen ve birden fazla partinin katıldığı ikinci milletvekilliği genel seçimidir.

Liste usulü çoğunluk sisteminin uygulandığı seçimlerde oyların yaklaşık % 55'ini alan Demokrat Parti kazandığı 416 milletvekilliğiyle TBMM'deki sandalye sayısının yaklaşık yüzde 85'ini elde etti. Bu seçimlerle Cumhuriyet Halk

Partisi'nin 27 yıllık iktidarı da sona erdi. Türk siyasi tarihinde iktidarın ilk kez “barış havası” içinde ve halkın arzusuna uyarak “sükunetle” el değiştirdiği 14 Mayıs 1950 seçimleri, "Beyaz İhtilal" olarak da adlandırılır,

Ankara seyahatimiz sabah erken saatlerde Anıtkabir ziyareti ile başladı ülkenin birçok farklı şehirlerinden gelen vatandaşlarımızın ortak talebi Atatürk'e bağlılık ve samimiyetlerini manevi anlamda gösterebilmek adına Anıtkabir ziyaretleri talep görüyor, putlaştırma yerine vatandaşlarımızın Atatürk'e dualar okuyarak rahmet dilemesi bize göre de daha olumlu elbette.

Ankara programımız gayet olumlu geçti gözlemlerimiz ve insanların ortak arzusu merkez sağda bir partinin güçlenerek iktidara gelmesi buna ciddi bir manada ihtiyaç olduğu açıkça kendini belli ediyor.

Ankara'dan ayrılmak üzereyken 15 Mayıs pazar günü Büyük Anadolu otelinde yapılması beklenen MHP kongresi ile ilgili bilgiler tarafımıza gelmeye başladı özellikle

Merak Akşener'in geniş halk kitlelerine hitap ederek yaptığı mitingler üstüne koyarak devam ediyordu 15 Mayıs pazar günü kongre ‘yapılacak mı?’, ‘yapılmayacak mı?’ ülke gündeminin bir bölümünü meşgul ediyordu ve aynı gün ortaya çıkan iki farklı ve zıt mahkeme kararları gerilimi daha da arttırdı.

Cumartesi günü akşam üzeri polislerin otel çevresine barikatlar kurması ve TOMA'ları getirmesi ile kongrenin yapılmayacağını düşünüyoruz ve pazar günü düşüncemiz gerçekleşiyor kongre yaptırılmıyor.

Siyasi düşüncemiz ve yaşam felsefemiz halk ve sandık iradesinin adaletli bir şekilde vuku bulması olmuştur MHP Genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, ve Ümit Özdağ kongre merkezine geldiler ve dört aday adına ortak açıklamayı Yusuf Halaçoğlu yaptı daha çok artan gerilimi azaltmak adına yapılan hamle bize göre gayet mantıklıydı adayların tamamı yapıcı tutum sergilemeleri istediğimiz görüntülerdi.

Sonuç olarak Yargıtay kararı beklenecek. Ancak partisi ne olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, siyasi partiler demokrasinin vaz geçilmez unsurları ve mihenk taşlarıdır. Bugün hangi siyasi partiyi ele alsak demokrasiden uzaklaşmış bir görüntü veriyorlar. Gelişmiş ülkeler kendi demokrasilerini öyle güzel sağlam temellere oturtmuşlar ki hayran olmamak elde değil. Bizde ise demokrasiden önce fanatizm derecesinde ‘adamcılık’ yerleşmiş. Peygamberlerin dahi taşlandığı, işkence gördüğü, eleştirildiği insanlık tarihinde siyasi parti genel başkanları eleştirilemiyor. Çünkü kraldan daha kralcı yalakalar kavgaya başlıyorlar. Eleştiri olmalı ki herkes kendisine çeki düzen vermeli.

MHP Kongresi eninde sonunda yapılacak. İster haziranda ister iki yıl sonra fakat görünen bir gerçek parti tabanı artık Bahçeli'yi istemiyor. Bana göre de haklılar. 7 Haziran seçimlerinden günümüze anlaşılmaz ve uzlaşmaz tavırları insanları bezdirdi ve bunun bir bedeli elbette olacak, Parti tabanları kesinlikle ciddiye alınmalıdır. Parti tabanı size inanırsa zirveye taşır. Yanlışları ve doğruları genel merkezlerinden daha net görebilirler. Çünkü Ankara'da oturup görev yapanlar bina camlarından baktıklarında manzarayı güzel görürler. Oysa oradan baktıkları manzara Türkiye'yi yansıtmaz. Gerçek Türkiye'yi taban daha net görür. Her parti tavanına tavsiyem TABANI CİDDİYE ALIN.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.