Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sütler Büyükşehir’den

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 00:03

Yerel düzeyde hizmet üreten ve sunan belediyelerin topluma karşı yükümlülükleri altyapı, üstyapı gibi sıradan ve klasik anlayıştan çıktı artık. Sosyal sorumluluk projeleri belediyelerin vatandaşlara ulaşmak anlamında hizmet ürettikleri önemli birer hizmet ayağı oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda iki önemli projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İlki, 0-14 yaş grubundaki çocuklara ücretsiz süt dağıtımı.

Başlangıç itibariyle her hafta 1500 aileye  3 litre süt dağıtımı gerçekleştirilecek.  Başlangıç itibariyle diyorum, çünkü talep fazla olursa ve bu hayırlı işe vesile olacak hayırseverler bulunabilirse rakam daha da artabilecek. Zira günlük bir litre süt demek, yılda 250 bin ton süt demek. Az buz bir rakam değil. Belediye elbette daha fazlasını da yapabilecek güçte ama, finansman giderlerini sarsmaması için de ilave talepleri hayırseverler aracılığıyla çözmek istiyor. Böylesi hayırlı bir projeye bursa iş insanları da rahatlıkla destek olacaktır.

Konuyla ilgili yapılan basın toplantısında açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, süt dağıtımının hemen bu hafta başlayacağını söyledi. Yaşı küçük çocuklar öncelenerek başlanacak proje kapsamında ailelere bir aylık 12 adet süt kuponu verilecek, aileler  istedikleri Besaş büfesinden bu kuponlar karşılığı haftada üç, ayda 12 litre günlük pastorize sütlerini alabilecekler. Tabi belediyenin elinde Besaş gibi Bursanın her tarafına dağılmış bir satış ağı varken, bu hizmetin ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılması hiç te zor olmayacak. Vatandaşlar da diledikleri saatte, diledikleri Besaş büfesine giderek süt şişelerini kolaylıkla alabilecekler.

ANA KUCAĞI PROJESİ

Başkan Aktaş’ın kamuoyuna duyurduğu ikinci projesi ise  Ana Kucağı Projesi.

Bu projeyle yaşı 4-6 yaş aralığında olan 600 çocuğa yarı zamanlı anaokulu eğitimi verilecek.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan başkan Aktaş;  ana okuluna başlayabilecek, gelişim sürecindeki çocuklar  için projelendirilerek hayata geçirilecek olan proje kapsamında, başlangıçta 8 noktada hazırlanan merkezlerimizde 600 çocuğa ücretsiz ana okulu eğitiminin verileceğini belirtti. Bu proje, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı müfredat ve öğrenci kayıt sistemine entegre edilerek yürütülecek. Bakanlık müfredatının yanı sıra ilave olarak bu eğitim merkezlerinde milli ve manevi değerlerimizin öne çıkartılacağı “ değerler eğitimi”  de ön plana çıkacak. Eğitime katılan çocuklardan herhangi bir ücret alınmayacak. Ve hatta, eğitim dönemi başında, ihtiyaç olabilecek temel malzemeleri içeren eğitim setleri de belediye tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak.

Peki, bu ana okulu eğitim merkezleri hangi bölgelerde olacak, ve ne zaman başlanacak uygulamaya?

Projeye başlangıç tarihi 3 şubat 2019. Yani, okulların ocak ayındaki yarıyıl karne tatilinin hemen dönüşü. İkinci dönem eğitim öğretimin başladığı tarih.

Bu merkezlerin 7 tanesi Yıldırım’da, bir tanesi de Osmangazi de açılacak.

Osmangazi de Hamitler Sosyal Yaşam merkezi,

Yıldırım ilçesinde Musababa Hançerli Medresesi, Ulus Mahalle Konağı, Yeşilyayla, Vakıf, Demetevler, Beyazıt ve Arabayatağı Sosyal Yaşam Merkezleri olarak belirlendi.

Bu merkezlere kayıt yaptırmak isteyen aileler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına başvurabilecek.

Başkan’dan Çağrı Var

Bu iki önemli projeyi kamuoyuna açıklayan Başkan Aktaş, toplantı sonunda “duyarlı vatandaşlara” çağrıda bulunarak, Bursa’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyenler için Besaş’ın kupon kampanyalarının bulunduğunu , “ekmek, yoğurt, peynir ve süt kuponları alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyenlerin, kuponları kendileri alıp ihtiyaç sahipleri için değerlendirebileceklerini belirtti.

Başkan’ın bu çağrısı Bursa’da fazlasıyla karşılık bulacaktır. Yardım yapan hayırseverlerin kafalarındaki soru işaretlerinden birisi, yapılan yardımın doğru yere gidip gitmediğidir. İşte başkanın bu çağrısı direkt, aracısız hayırseverlerin kupon alıp ihtiyaç sahibine vermesinden ibaret.

Allah hayırseverlerin hayrını kabul etsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.