Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sürprizlere Hazır Olup Risklerden Uzak Durun”

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2015 00:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 00:39

Bugün esas TOBB Genel Kurul toplantısını ve başlıktaki sözü söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasını yazacağım ama önce Bursa Valisi Sayın Münir Karaloğlu’na bir teşekkürümü iletmek istiyorum.

Birkaç gün önce Cemal Nadir Caddesi’nde bir görüşmeye giderken gelen bir telefonla aniden bilgisayarımı kullanmam gerekti. Yol ortasında nerede durabilirim derken bir anda Merkez Bankası’nın eski binasının üzerindeki Kütüphane tabelasının gözüme ilişmesiyle birlikte içeriye daldım, buyur ettiler… Kütüphane kullanmak çocukluktan kalma bir alışkanlık.

Merkez Bankası olarak kullanıldığı dönemde de o binanın içinde çok ses ve hareketlilik olmazdı ama bu kez öğrencilerle hıncahınç dolu olmasına rağmen içeride çıt çıkmıyor, herkes bir şeyler okuyor ve yazıyordu. Ben de bir köşeye iliştim ve önce birkaç dakika keyifle etrafımı izledim ve her şeye rağmen gelecek kuşaklardan ümitli olmaktaki haklılığıma bir kez daha inandım.

Kısa sürede işimi bitirip çıkarken görevlilerden burasının her gün böyle dolu olduğu cevabını aldığımda memnuniyetim bir kez daha arttı.

İpekçilik Caddesi üzerindeki İl Halk Kütüphanesi tadilatta olduğu için kütüphane boş duran Merkez Bankası eski yerine geçici olarak taşınmış. Bu karara aracılık yapan Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya ve gerekli talimatı veren Bursa Valisi Sayın Münir Karaloğlu’na kendi adıma teşekkürlerini sunarken, İpekçilik caddesinde binanın onarımı bittikten sonra da Kütüphanenin belki bir şubesi şeklinde şimdiki yerinde kalıcı olması dileklerimi de iletirim.

* * *

Şimdi gelelim Ekrem Demirtaş’ın Genel Kurul Başkanlığını yaptığı TOBB’un 71. Mali Genel Kurul Toplantısına…

Teması “Çanakkale Zaferi” olan Genel Kurul Toplantısı’nın açılışında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tam 44 dakika konuştu. 100. yılına ulaştığımız Çanakkale Zaferi nedeniyle “şehitlerimize layık evlatlar mıyız?” diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, ülke olarak bugünlerde kendi içimize odaklandığımızı ifade ederken, 2015’in küresel ekonomi anlamında sürprizlerle dolu olacağını söyledi. Dünyadaki toparlanmanın yetersizliğini ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, “sürprizlere hazır olup risklerden uzak durmakta fayda var” dedi.

Risklerin bizim coğrafyamızda yaşandığını sözlerine ekleyen Rifat Hisarcıklıoğlu öncü göstergelerin zayıflığına dikkat çekerek büyüme temposunun artması gerektiğini söyledi.

Konuşması sırasında geçmiş yılların aksine ayrıntılı olarak ekonomik değerlendirmeler yapmak yerine TOBB faaliyetleri hakkında bilgi verirken de, “Ülkemizde birileri hiçbir başarıyı cezasız bırakmıyor, bundan üzüntü duyuyoruz. Uluslararası başarımıza birileri göz koydu. Biz çalışmalarımızı memleket sevdasıyla yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diyerek kim olduklarını tahminde güçlük çekmediğimiz “birilerini” genel kurula şikayet etti.

Ekonomide “yeni büyüme modeli” ve “yeni hikaye” yazılması gerektiğini ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, 7 Haziran sonrası kurulacak parlamento ve hükümetten beklentilerini de dile getirdi. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “işadamları her anlamda hesap verebiliyor ama bürokratlar niye dokunulmaz” sözü de delegeler tarafından uzun uzun alkışlandı.

Sanayide yapısal dönüşün gerekliliğini de sözlerine ekleyen Rifat Hisarcıklıoğlu dünyada sanayinin 4.0’a geçtiğini, makineler arası iletişim ve karar alma döneminin başladığını, bunun da yeni dönemin ayak sesleri olduğuna dikkat çekti.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında iş dünyasına katkıları nedeniyle Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e ve Gümrük ve Ticaret eski bakanı Hayati Yazıcı’ya teşekkür etti.

Genel Kurul toplantısı öncesi TOBB’da 10 yıl ve daha uzun süre delegelik yapmış olmaları nedeniyle aralarında Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü’nün de bulunduğu üyeler plaket ile ödüllendirildiler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.