Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürpriz bayram pazarı

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2017 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2017 00:05

Her geçen gün tanıdıklarımızın ve sevdiklerimizin giderek eksildiğine şahit oluyoruz hüzün ve çaresizlik eşliğinde. Kurban bayramı yine klasik görüntüler eşliğinde geçti. Kurban kaçırmalar, kendilerini yaralayan acemi kasaplar, hastanelerde ki acil görüntüleri sosyal paylaşım sitelerindeki kurban ve kurban kesimi sonrası kanlı fotoğrafları paylaşmalar, kurban kesemeyenlere verilmesi gereken etler bazı kesimler tarafından derin dondurucuya konulmalar gibi gözlemlediğimiz olumsuzluklar. Bunların yanı sıra çocukların sevinci ve muhtaçlara yapılan yardımları görmek bizleri de gülümsetiyor. Üzücü Arakan katliamları yüreğimizi yaktı izlediğimiz videolar ise insanoğlunun ne kadar vahşi olabileceğinin bir yansımasıydı üzülerek ve çaresizce hırs yapmaktan başka ancak yazabilir ve belli bir çevreye anlatabilirdik bu konuda Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ilk günlerde sessizliğini koruması tepki çekti, Biraz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkışı ile mutlu olduğumuzu söyleyebiliriz.

Bayram öncesi mutlu olduğumuz bir olaya şahit olduk aslında semt pazarlarına gittiğimde hep içimden geçirirdim pazarda ki her şeyi satın alma gücüm olsa gelenlere diledikleri kadar ücretsiz alma imkanı tanıyabilsem derdim. Meğer bunu yalnız ben düşünmüyormuşum! SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran, Beyoğlu Piyalepaşa semt pazarında bulunan tüm sebze, meyve, peynir zeytin gibi gıda ürünlerinin satıldığı tezgahların tamamını satın alarak bayram öncesi vatandaşlara dağıttı. Sezgin Baran'ın sebze ve meyve dağıtımı sırasında pazar esnafına da yardımcı olduğu gözlendi.

Söz konusu ürünlerin kısa sürede tükenmesine, pazara gelen kişilerin çevrelerindeki insanlara da Kemal Sunal filmi Sakar Şakir de ki gibi haber vermesi de etkili oldu. Pazara gelen kişiler arasında zengin ve fakir ayrımının yapılmadığı belirtildi.

Pazarda, satın alınan tezgahlardaki ürünlerin kısa sürede tükenmesi ile birlikte bu kez de, simit, çay, mısır gibi ürünler satan seyyar satıcıların ürünleri yine SBK Holding yetkilileri tarafından satın alınarak çevredekilere dağıtıldı.

Daha önce, bir çok kişi veya kurum bayram öncesi yardım faaliyet düzenlerken, ilk kez bir semt pazarındaki tezgahların satın alınarak ürünlerin ücretsiz dağıtıldığına ifade edildi. Bayram öncesi esnaf da semt sakinlerinin de farklı bir deneyim yaşadıkları belirtildi.

Bu arada, aynı firmanın yurtdışında da bazı bölgelerde kurban yardımı yaptığı öğrenildi.

Konu ile ilgili görüşü alınmak istenen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz, yardım faaliyetinde konuşmanın uygun olmayacağını belirterek açıklama yapmak istemedi.

Sebze ve meyvenin ücretsiz olduğundan haberi olmayan bazı vatandaşlar, pazar esnafına para uzatırken ücretsiz olduğunu öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemediler. Vatandaşlar, etkinliği yapan şirketin yetkililerine teşekkür ederken, tezgahlarda bulunan sebze ve meyveler 2 saat içinde tükendi.

Mütevaziliğini koruyan iş adamı Sezgin Baran Korkmaz'ı tebrik ediyoruz Birden fazla Hac vazifesine giden iş adamlarına da örnek olmasını umuyoruz Hacca defalarca gitmek yerine insanımıza ve muhtaçlara yardım yapılmasına tarafız ve böyle olmasını umuyoruz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.