Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye'deki kirli savaş

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2016 03:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 03:47

Ülkemizin güney sınırının hemen yanı başında yıllardır devam eden insanlık trajedisi ve katliamlar ne yazık ki, kutsal Ramazan ayında bile sürüyor. Demek ki, şeytanların bağladığı bu ayda bile zulme devam edebilen, kötülük yapmak için şeytana da ihtiyaç duymayan şeytanlaşmış mahluklar var hemen yanı başımızda.

 

Rusya ile bahar havası mı?

Son günlerde Rusya ile tekrar bir bahar havasına girildiği ya da girilmeye başlandığı gibi bir algı oluştu fakat bu tam olarak gerçek durumu yansıtmıyor.

İçerisinde bulundukları coğrafya, şartlar ve tarihten alınacak dersler itibarıyla Türkiye ve Rusya maalesef iyi geçinmeye mecbur iki ülkedir. Bir taraftan Kafkaslarda rekabet etseler de, AB ve ABD karşısında birbirlerine ihtiyaçları var. Elbette zamanla Rusya ile ilişkiler normalleşecek ama Rusya'nın başında maceracı bir lider olan Putin olduğu sürece eski duruma dönülmesi kolay da olmayacak.

Ayrıca, özür dilemek, yaptığı hataları telafi etmek yerine hala pişkince bizden özür bekleyen Rusya değil mi? Suriye'deki kirli savaşa büyük bir iştahla katılan ve Ramazan ayı da dahil olmak üzere her gün yeni bir katliama imza atan Rusya ile iyi ilişki nasıl kurulacak? Rusya bizimle iyi ilişkiler kurmak istese bile, biz kendi maddi menfaatlerimiz için onların Suriye'de yaptıkları katliamları yok mu sayacağız?

 

Türkmendağı göz göre göre bitiyor

Halen rejim güçlerine destek veren Rusya, hemen dibimizdeki Türkmendağı'nı uçaklarıyla yoğun bombardıman altında tutuyor. Havadan Rusya'nın hedeflere nokta atışı yaparak yolu açmasıyla karadan da Esad'ın rejim güçleri Türkmendağı'nda ilerliyor.  

Türkmendağı'ndaki durumla ilgili Anadolu Ajansı'na bilgi veren Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, bölgedeki çatışmaların son üç gündür şiddetlendiğini, Yoğun çatışmaların ardından önemli ölçüde toprak kaybettiklerini, Sarraf, İsapınar ve Karamanlı köylerinin ellerinden çıktığını, ellerinde sadece Yamadi, Çümeren gibi iki üç köyün kaldığını ve şu anda mevcut durumda baş edecek bir pozisyonda olmadıklarını açıkladı.

"Türk devletini ve halkını bilgilendirmek istiyorum, durumumuz iç açıcı değil, toprak kaybımız var ama azimli mücadelemiz devam ediyor. Henüz tamamen çekilme yok. Mücahitlerimiz henüz son kararı vermedi" diyen Bozoğlan, çekilme ya da mücadeleye devam edilmesi kararının görüşülmeye devam ettiğini söyledi.

Bozoğlan'ın açıklamalarından da anlaşılacağı gibi yüz yıllardır hakimiyetimiz altında bulunan Türkmendağı tamamen kaybedilmek üzere. Bu bizim için bir yüz karasıdır.

 

Bir uçak yetti mi?

Şimdi geriye doğru dönüp baktığımızda Rusya uçağını düşürmemiz doğruydu ama sonrasında yapılan ürkek tavırlar ve alttan almalar bize hiç yakışmadı. Eğer devamını getiremeyecekseniz o uçağı da düşürmeyecektiniz. Biz uçağı düşürdük ama Rusya, koca Türkmendağı'nı yerle bir etti. Üstelik gözümüzün içine baka baka ve hemen dibimizde. Biz ise, soydaşlarımız, dindaşlarımız bir bir şehit edilirken sadece izledik. Türkiye'den hesap sormak isteyen Esad'ın da, Putin'in de ortak hedefi hep Suriye'deki Türkmenler oldu. Gerçi muhalif kim varsa gözünün yaşına bakılmadı lakin bu katil çetesi Türkmenler'e saldırmaktan hep ayrı bir haz aldı.

Bugün ise bizim gündemimizi, Türkmendağı için bir şeyler yapmak yerine Rusya ile yeniden yakınlaşma çabaları işgal ediyor. Böyle bir ortamda bu konuşulanların ayıbı da zaten bize yeter!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.