Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürdürülebilir bir Bursaspor

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 00:00


Cuma akşamı Bursaspor İkinci Başkanı Ali Ademoğlu ile görüştüm. Bursaspor’un ligdeki durumunu ve hedeflerini konuştuk ama daha önemlisi geleceğini ve mevcut yönetimin bu uğurda atmayı planladığı adımları konuştuk.

 

Mevcut ekonomik durum

Herkesin bildiği gibi, Ali Ay başkanlığındaki mevcut yönetim göreve geldiğinde mali durum pek iç açıcı değildi. Öncelikle buradan başlıyoruz. 300 milyon TL’ye ulaşan borçların 250 milyon TL’ye düşürüldüğünü anlatıyor ikinci başkan Ali Ademoğlu.

Bu 250 milyon TL’lik borcun en büyük sıkıntıya yol açan kısmı da önceki yönetim tarafından Halk Bankası’nın faktöring şirketinden kullanılan 70 milyon TL’ye kullanılan BCH (Borçlu Cari Hesap) kredisi. Bu kredinin kulübe yıllık faiz yükü 12 milyon TL’yi buluyor. Şu anda yönetim bu borcu 5 yıl vadeli yeni bir krediyle yapılandırarak bu faiz yükünden kurtulmaya çalışıyor. Bu sezon için Bursaspor'un ödemesi gereken 80 milyon TL civarında bir borç var ve beklenen gelir ise başarı durumuna göre 30-40 milyon TL civarında.  

Ali Ademoğlu, bir hususun özellikle altını çiziyor. Borçların azaltılmasıyla camiada maddi sorunlar aşıldı gibi bir izlenim oluştuğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını anlatıyor.    

 

Yapılan çalışmalar

Bursaspor’un maddi açıdan rahatlayabilmesi için yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Ademoğlu, kiraya verdikleri mevcut benzin istasyonunun haricinde Mudanya Yolu’nda bir benzinlik arsası daha aldıklarını, yakında buradan da kulübe gelir elde edeceklerini söylüyor. Ademoğlu, reklam gelirlerinde önceki yıllara göre yüzde 80 artış kaydettiklerini açıkladı ama hala 70 locanın 50 tanesi satılmayı bekliyor. Bu arada mevcut 60 kapının isim hakkı satışı da 10 kapıyı bile bulmamış. Satılan kombine bilet sayısı da 11 bin civarında. Taraftarları kombine konusunda uyaran Ali Ademoğlu, devre arasında da kombinelerin aynı fiyattan satılacağının ve kesinlikle indirim yapılmayacağının altını çizdi.

Bu arada kongre üyesi yaptıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’unun stada isim sponsoru ve BCH borcunun yeniden yapılandırılması konularını çözme sözü verdiğini belirten Ademoğlu, kapı isimlerinin satışı konusunda da Bursa Valiliği ve BTSO'nun bir çalışma yapacağını ifade etti.

İstenilen rakamları da sizlerle paylaşayım. 100 bin $ ve 225 bin $ olan yıllık loca fiyatlarına %25 indirim yapılmış. Daha önceden loca alanlara haksızlık olmasın diye onların loca hakları da 1 yıl uzatılmış. Stadın isim hakkı için de 10 yıllığına istenilen rakam 30 milyon $. Stat kapılarının isim hakkı için istenilen rakam da yıllık 30 bin TL.

 

İstikrarlı bir yapı

Sürdürülebilir bir kulüp yapısı oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Ali Ademoğlu, kalıcı gelirleriyle ayakları yere sağlam basan, şirketleşerek halka açılan, şeffaf ve kurumsal bir yönetim anlayışıyla idare edilen Bursaspor'da bir daha bu tür sorunların yaşanmayacağını savunuyor.

Yıllarca işadamlarından kulübe karşılıksız para yardımı istendiğine ve bununda bir bıkkınlığa yol açtığına dikkat çeken Ademoğlu, şimdi ise firmaların mevcut reklam bütçelerinden pay istediklerini ve bu yöntemin de giderek daha fazla kabul gördüğünü söyledi.

 

Sportif başarı

Bu sezonki öncelikli hedeflerinin kupada final ve ilk beşe girmek olduğunu açıklayan ikinci başkan, takımın performansının da her geçen gün arttığını ifade etti. Taraftarın eleştirilerine de hak veren Ademoğlu, "Taraftarımız haklı olarak beklentisini yüksek tutabilir ama taraftarın takıma küsmeye hakkı yok. Biz hep, diğer takımların seyircisi bizim ise taraftarımız var diyoruz. Bu takım onların çocukları, insan beğenmese de, kızsa da çocuğuna destek olur. Bize sabırla destek olsunlar ve sonucu beklesinler. Biz haddimizi bilerek oynuyoruz. Beklediğimiz takım olma yolunda ilerliyoruz ve her geçen gün üstüne koyarak gidiyoruz. Zaman bizim lehimize işliyor. Kulüpte tam bir aile ortamı var ve bu yapıyla biz başarıyı yakalayacağız." dedi.

 

Ademoğlu, ara transfer dönemi içinde çalışmalarının devam ettiğini ve gereken yerlere takviye yapacaklarını sözlerine ekledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.