Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürdür seriyi Timsahım

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2020 00:00

TFF 1. Lig’in geride kalan 10.haftasında ilginç sonuçlara tanık olduk. İki takımın aldığı yarımşar düzinelik gollü galibiyetler başta olmak üzere ‘bu kadar rastlantı olur mu’ denecek kadar şaşırtıcı türdendi.

Anlaşılan "seyircisiz reaksiyon haftaları" pandemi nedeniyle şaşırtmaya devam edecek. Bursaspor’un tek gollü Adana galibiyeti ile kapattığı haftada özellikle 6-0’lık skorlarla sonuçlanan iki karşılaşma dikkat çekiciydi. Keçiören’in evinde Bandırma’nın deplasmanda rakiplerine adeta gol yağdırması şaşırtıcıydı.                    Akhisar’ın 9 maçta ağlarında gördüğü toplam golü başkentte 90 dakikaya sığdırması, Royal Bandırma’nın ise 9 haftada rakip ağlara bıraktığı toplam altı golü zirve mücadelesi veren Tuzla’ya üstelik İstanbul’da bir çırpıda atıvermesi skor olarak önemli sürprizlerdi.

Haftalar ilerledikçe görüyoruz ki; artık baskın takım yok bu ligde. O maçın üstünlüğünü ele geçiren ve puanları söküp alan takım var.

Sadece tabela önemli...

Çünkü ekmek aslanın ağzından mideye inmiş bu eşitler liginde.
Altın kural basit... Kadrodaki futbolcuları formda tutarak oyun disiplinine odaklayacak bir hoca yönetiminde ve rakibe uygun stratejiyle maçını kazanacaksın. Ya da kaybetmiyeceksin!
Altınordu’dan sonra Altay maçı için 2. Ege seferine çıkacak Bursaspor 3 gün içinde lig ve kupada aldığı tek gollü galibiyetlerin getirisiyle doğal olarak moralli ve de bu gecede serinin aynen sürmesi gerekli... 
Sezona hızlı bir giriş yapan İzmir temsilcisi teknik direktör Yücel İldiz’in yanı sıra 15 futbolcusunun Corona denilen illete yakalanması ile çalkantılı bir süreç yaşadı.

On haftada ancak 7 maçına çıkabilen Altay, 8 milyon Euro’ya yakın bütçe harcaması ile takım bedeli olarak ligin pahalı ekibi konumunda...                                                      1 milyon 400 bin Euro bonservis bedelli Senegalli Thiam, Bosnalı Jasmin Suck ve Fas asıllı Regattin, İzmir ekibinde öne çıkan isimler. Son iki sezonun gol kralı Paixo bu yılda takımın skor yükünü üstlenmiş durumda... Eski Timsah İbrahim Öztürk’ün kaptanlığındaki Siyah Beyazlı rakip Kappel, Yekta Kurtuluş gibi deneyimli oyuncularının ötesinde güçlü yedek kulübesine de sahip.

İki takımın da adam eksiltme, son vuruş hariç pozisyona girme becerileri yüksek ve topla çabuk oynayan futbolculardan oluşması bizlere İzmir’de bu akşam bol gollü ya da en azından bol pozisyonlu bir maç vaat ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.