Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süper Kupa Finali

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2016 01:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 01:15

Cumartesi akşamı heyecanla beklenen süper kupa finalini izledik. Geçtiğimiz sezonun iki kupalı devi ülkemizin en üst düzey kupasını almak için karşı karşıya geldi. Şampiyonluğun en iddialı üç takımdan ikisi Galatasaray ve Beşiktaş'ın karşılaştığı kupa izleyenlere keyif vermedi normal süresi golsüz ve heyecansız biten maçın uzatma devrelerinde Galatasaray'dan biri kendi kalesine olmak üzere iki gol seyrettik. 43 yıllık Galatasaray taraftarı olmama rağmen yazımızı objektif yazmaya çalışırım daima. Maç ile ilgili enstantanelere gelirsek Galatasaray'ı soğukkanlı olması dışında hiç beğenmedim. Sahada bir Bruma gerçeği izledik ve izlerken adeta bir alimin cahiller arasında kalması kadar azap çektiğini gördük neredeyse.  Bruma bu Galatasaray takımına çok fazla geliyor azgın bir boğa gibi güçlü ve hızlı olan Bruma arkadaşları tarafından sahada yalnızca hayranlıkla izleniyor ve fren yaptırılıyor. Bizim izlediğimiz Bruma Hagi'li, Popescu'lu Hakan Şükür'lü, Arif Erdem'li efsane kadroda oynayacak düzeyde. Dönemi denk gelmemiş olsa da bir Kosecki veya Ribery ile oynaması hakkıydı diyebiliriz. Umarım Bruma yakında diğer arkadaşlarına benzeyip el frenini çekmez!

Galatasaray'da formasını daima ıslatıp hakkını veren bir Hakan Balta gerçeği var. Milli takımımızın Avrupa şampiyonasında oynadığı üç maçın en iyisiydi Hakan Balta. Sahada yalnızca işini yapan ve çirkefliğe kaçmayan biri bu haliyle herkes tarafından seviliyor ve örnek teşkil ediyor. Kaptan Selçuk oyunu hızlandırması gerekirken son iki yıldır ağırlaştırıyor. Öldürücü ara paslar veren Selçuk'tan eser yok acilen toparlanması gerekir.

Beşiktaş ligimizin son şampiyonu bence maçta Galatasaray'dan daha iyi gözükse de yetersiz kaldı. İzlediğimiz maçta iki takımında santraforu yoktu. Galatasaray Eren Derdiyok ile belki bu eksikliği giderebilir. Avrupa kupalarında cezası nedeniyle yer almayacağı için ligde bu sezon yetinebilir fakat Beşiktaş Cenk tosun ile bunu başaramaz mutlaka bir santrafor almalı.

Beşiktaş takımında sahaya kaptan olarak çıkan kişi kaleci Tolga'mı? yoksa Olcay Şahan mı anlayamadık. Olcay lehte ve aleyhte her pozisyonda hakeme itiraz ediyor. Aklıma Hıncal Uluç'un yıllar önce Galatasaray'da oynayan genç yıldız adayı Emre Belözoğlu için söyledikleri geliyor; “Emre her pozisyonda hakemin karşısına dikilip itiraz ediyor. Ayakları yerine çenesi çalışıyor. Kendini toparlamazsa daima geleceğin yıldızı olarak kalacak” demiş ve haklı çıkmıştı. Olcay Şahan'da bunu gördüğümü ifade edebilirim. Maç sonu röportajlarda adeta Olcay bizi haklı çıkarırcasına yorum yapıyor; “Aslında üç, dört hatta beş yapabilirdik herkes en büyük bizim olduğumuzu gördü” gibi alaycı ve tepeden bakan cümleler kurarken mimikleri de adeta bir kabadayı edasıyla sözlerine eşlik ediyor. Beşiktaş yönetimi buna dikkat etmeli Olcay bu tavırlarıyla takımını her an yakabilir.!

Maç oynanırken ve hatta Galatasaray o esnada toparlanıp baskıya başlamışken bir anda sahaya atılan meşaleler ile şaşkına dönüyoruz. Galatasaray tribünlerinden yapılan bu çirkin ve tehlikeli hareketleri esefle kınıyoruz. Bu meşaleler stada nasıl giriyor ve kendi kalecini tehlikeye sokan boyutta bu çılgınlığın ve aptallığın kime ne faydası var aklımız almıyor.

Penaltılar ise belki de dünya tarihinde görülmemiş tuhaflıkta. Galatasaray üçte üç yaparken Beşiktaş üç penaltıyı da gole çeviremeyerek rekor kırdı. Kalede Muslera'nın olması biraz panik yapmalarına yol açmış gibiydi. İki penaltıyı kurtaran Muslera birinin de dışarı atılmasına sebep oldu diyebiliriz. Ülkemizde bir diğer enteresan penaltı atışları da Galatasaray ve Gençlerbirliği arasında oynanan Federasyon kupası maçındaydı. 1996 yılında oynanan maç 18-17 Gençlerbirliği galibiyetiyle son bulmuş en çok penaltı kullanılan maç olarak tarihe geçmişti.

Maçın güzelliklerine katkı koyan isimler tartışmasız; Şenol Güneş, Meslera, Tolga Zengin ve Riekerink diyebiliriz. Gayet centilmen bir mücadele izledik kavgasız gürültüsüz. Şenol Güneş'i Trabzonspor kaleciliğinden günümüze daima sevdik seviyeli ve centilmen duruşu Türkiye'ye kalıcı bir örnektir maç esnası ve sonrası duruşu bir kez daha beyefendiliğini tescillemiştir. Kendisine bir sporsever olarak teşekkür ediyoruz. Muslera maçın adamı seçildi bir kaleci maçın adamı seçilmişse rakibiniz sizden daha iyi oynamış demektir. Galatasaray buna dikkat etmelidir.

2016-17 FUTBOL SEZONU CENTİLMENCE GEÇSİN Tüm takımlarımıza başarı diliyoruz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.