Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süper Kahramanlar Tarafından Rehin Alınmış Çocuklarımız

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2019 00:02

Teknoloji yaygınlaştıkça ortaya çıkan farklı figür ve karakterler çocuklarımızı ve dahi hayatlarını da tehlike altına alıyor. Zaman zaman çocuklarımızın elinde tablet, telefon gibi teknoloji ve medya aletlerinde onları bu küçük mekanizmaların içine çeken türlü türlü ve şekil şekil kahraman adı verilen karakterler sadece çocuklarımızı değil siz anne ve babalarında hayatını tehlikeye sokuyor. Anne ve babalar çocukların şiddet içerikli filmlerden ve videolardan sonra çocukların bu davranışlarını oyunlarına, genel olarak evde yansıttıklarından şikayetçi. Bu çocuklar sosyalleşirken sorun yaşamasının yanında arkadaşlarına karşı bu tutumu sergilediğinde yalnız kalabiliyorlar.

Çocuklar özellikle yaşayarak ve deneyerek öğrenmesi gereken dönemlerde bu tarz cihazlar ile köreliyor. Bazen çocukların yoğun isteklerini kırmamak için ya da işten gelen anne babanın çok yorgun olması çocukların bu tehlike ile başbaşa kalmasına neden oluyor.

Peki, çocuklarımızı bu durumdan kurtarmak için nasıl rehberlik etmemiz gerekir;

SINIRLAYIN !!

Telefon, tablet ve TV’yi sınırlayın. Belli zaman dilimlerinde sizin kontrolünüzde kullanmasını sağlayın. Yemek saatinde yemek yemesi için, uyku saatinde uykuya dalması için, arkadaşınız geldiğinde yada işten geldiğinde sizi bunalttığı için kontrolsüz ve sınırsız bir şekilde kullanmalarına engel olun. Çocuğunuz ile yemek saatinde, uyku saatinde ve eve geldiğinizde ilgilenmesi gerekn tabletler değil ebeveynlerdir.

KAHRAMAN OYUNCAKLARI ALMAYIN !

Bu durum biraz zor görünse de aslında sizlerin basit yönlendirmeleriniz ile kolaylaşabilir. Bizler çocuklarımıza rehberlik etmek için varız. Oyuncak alma zamanında belli bir grup eğitici oyuncak bölümünde alabileceklerinizi önerin. ‘’Bugün bu iki oyuncaktan birini alabileceğiz hangisini tercih edersin?’’ şeklinde seçmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın evinizin patronu sizsiniz.

FARKLI KARAKTERLERİN GİYSİ VE KOSTÜMLERİNİ ALMAYIN!

Çocukların bu kostümü giymesi onların dünyasında o karaktere bürünmüş olması demektir. Çocuklar SPİDERMAN baskılı t-shirt ya da kostümünü giydiğinde o karakterin tutumlarını sergileyerek oyun oynuyor. Medyada bu filmleri sınırlayıp, normal zamanda o kahramanlara ait eşya ve oyuncak alınması,  çocuklarda kafa karışıklığına neden olur. Hayvan, meyve sebze figürlü kostüm ve baskılı eşyalar almanız daha sevimli ve doğru olacaktır.

Sevgili ebeveynler;

Çocuklarınız sizlerin ilgisi, sevgisi ve rehberliğiyle doğru bireyler olur. Onların doğru yanlış tutumları ilk öğrendiği rol modeller sizlersiniz. Çocuklarınızın inatçı davranışlarıyla, tutturmalarıyla ve ağlamalarıyla sizi ele geçirmeye çalışmalarına izin vermeyin.

Yemek saatinde masada birlikte vakit geçirin, TV başında değil! Uyku saatinde tablet ve telefonla uyumasına izin vermeyin, ona masal okuyun sizin sesinizle güven içinde uyusun. Bu onların korku ve endişe ile uyku saatini kabusa çevirmesin! Eve geldiğinizde birlikte etkinlik yapın, oyun oynayın. Onun özlediği tablet değil siz olun. Çocuklarınızın hayatına, ruhuna siz dokunun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.