Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süleyman Soylu Mudanya'da

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2017 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 00:10

Çarşamba akşamı Yalova'dan beni arayan arkadaşım Oktay Yılmaz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bursa programı olduğunu ve Mudanya bölümüne katılacaklarını ve benim de kendilerine yardımcı olmamı rica etti. Kendisi kıramayacağım özel bir dostumdur önemli bir görüşme sebebi ile cuma sabahı erken saatlerde Bursa'ya geldiler ve Mudanya'ya doğru sohbet ederek yola çıktık. Mudanya'ya geldiğimizde Mütareke Meydanında yapılacak olan mitin alanına doğru gidiyorduk. Siyasetin içinden gelen biri olarak bu konularda tecrübeliyiz. Haliyle anons edilen saatin aksine mutlaka daha geç başlayacağını biliyorduk. Bu sebeple arkadaşlarımıza ''miting geç başlar isterseniz ilçe binasına götüreyim sizi orada bekleyelim'' deyince hemen onayladılar. AKP Mudanya ilçe binasına doğru hareket ettik ve ilk kez bir AKP binasına girmiş oldum.

Misafirler eşliğinde ilçeye girince ilçe başkan vekiline eski dostumuz AKP Mudanya ilçe başkanı Dr. Murat Ünal'ı sordum. Birazdan geleceğini söyleyen ilçe başkan yardımcısı bizi odasına aldı ve çay ikramında bulundu.

Telefonla aradığım Murat Ünal ''başkanım birazdan geliyorum çok sevindim gelmene''diyerek duygularını yansıttı ve maziye dalarak kendisinin 2007 de milletvekili adayımız ve öncesinde İl sağlık müdürlüğü dönemlerini yad ediyoruz hafızamızda.

Parti binasında biraz telaş biraz heyecan yansıyor gözümüze ve DYP'nin iktidar günlerine benziyor. Partililer tatlı bir telaşla içeri girip çıkıyor. Eksiksiz karşılama yapma derdinde ve bu hengamede sıkıntısı olan bir kaç vatandaş çözüm arıyor yarasına merhem olunma umuduyla. Bakıyorum partiler ve iktidarlar değişse de bu klasik sahneler hep aynı kalıyor!

Çayımızı yudumlarken sık sık ayağa kalkıp tokalaşmak zorunda kalıyoruz. İlk kez girdiğim bir AKP teşkilatında birçok tanıdık ve aşina olduğumuz dostlarla karşılaşıyoruz. Beni gördüklerine çok sevindiklerini ifade ediyorlar. Fakat hangi bakış açısıyla bunu söylediklerini bilemiyorum ve ardından kendimi açıklama yapmak zorunda hissediyor, ''Yalova'dan arkadaşlarımı getirdim'' diyerek mevzuyu uzatmıyoruz. Ardından eski Milletvekili İsmet Su odaya girdi. Kendisini vekil olduğu dönemlerin aksine daha genç ve dinlenmiş görüyorum. Siyaset insanı gerçekten yoruyor ve yıpratıyor.

İlçe teşkilatı diğer partilerin de olduğu büyük bir binada fakat AKP en üst katta balkon avantajını da kullanarak doğru bir hamle yapıyor.

İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal Mudanya'ya bir hareket getirmiş bunu fark ettim fakat Mudanyalıların bunu vurgulaması daha inandırıcı oldu. Demokrat Parti tabanından çektiği isimler de bir hayli gözümüze çarpıyor ve alana doğru yürüyoruz.

Süleyman Soylu saat 11’de miting alanında konuşmaya başlayacak ardından Bursa'da Ulucami'de Cuma namazı kılacak diye programı anlattılar. Tabi Mudanya'ya Görükle'de gençler ile görüşüp gelecekler dediklerinde kahkaha attım ''Siz Süleyman Soylu'yu bizim kadar tanımazsınız o gençlerle buluştuysa sizin program da Ulucami'de Cuma namazı da sarkar görürsünüz. Ne gençler onu ne Soylu gençleri bırakmaz'' dedim ve haklı çıktım.

Süleyman Soylu miting alanına geç gelmesi sebebiyle 15-20 dakika konuştu. Dinleyenleri kendisine hayran bıraktı. Cuma saati yaklaştığında ezanın okunması ile konuşmasını kısa tuttu. Siyaset sahnesinde şu an Türkiye'nin en iyi hatiplerinden biri. AKP'de benzeri bir hatip göremiyoruz. Konuşmasında birçok noktaya vurgu yaptı fakat referandum konusundan çok PKK konusunda en büyük alkışları aldığını net olarak söyleyebiliriz. Miting alanına gelenlerin bir kısmı Süleyman Soylu için gelmişti ve orada bulunan herkesin kararının aynı olmadığına bizzat şahit olduk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.