Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süleyman Demirel'i anarken Süleyman Soylu’nun katkısı

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2019 00:00

17 Haziran 2015 yılında vefat eden merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel geçtiğimiz pazartesi günü yeni yapılan kabri başında vefatının 4. yılının sene-i devriyesinde kalabalık gruplarla anıldı. Demirel ailesinin düzenlemiş olduğu törene Çevre eski bakanı Hamdi Üçpınarlar, eski milletvekili ve Demokrat parti genel başkan yardımcısı Ahmet Uyanık ve Demirel'in doktoru İyi parti Isparta milletvekili Aylin Önder Cesur anma törenine ciddi katkılar koydular kendilerine bu davaya yıllarca hizmet etmiş biri olarak çok teşekkür ediyorum. Hamdi Üçpınarlar ve Ahmet Uyanık gençlik yıllarından itibaren her zaman Süleyman Demirel'in yanında olmuşlardır. İyi gününde kişinin yanında olmak kolaydır da, zor günde, üstelik Demirel gibi bir Demokrasi kahramanın yanında olmak çok zordur. Yolu darbe ve muhtıralarla üç kez kesilmesine rağmen Hamdi Üçpınarlar ve Ahmet Uyanık gibi vefalılar ve onların yol arkadaşları en çileli döneminde bile Demirel için her türlü riske girip kale gibi yanında dimdik durmuşlardır.

İki yıl önce küçük oğlum Bülent'i Isparta'ya acemi birliğine götürmüştüm. Bize ev sahipliği yapan Isparta nın Demokrat abisi eski il başkanı Hüseyin Dede olmuştu bizi terminal den alıp yemeğe götürdü ve ardından Demirel'in kabrine geldik, anı defterine bir yazı yazdıktan sonra Mezarın neden yapılmadığını sorduğum bir görevli bir kısım açıklama yapmıştı fakat tatmin olmadım.! Mezar uzun süre öylece durdu, ve mezarlığın bir türlü yapılmamasına hem üzülüp, kızıyor ve takip ediyordum. Acaba ‘kasıtlı mı bekletiliyor?’ diye.

Benim gibi süreci yakından takip eden İçişleri bakanı Süleyman Soylu bizzat devreye girerek çalışmaları başlatır ve yapımında her şeyiyle ilgilenir. Anma töreninde eski bakan Hamdi Üçpınarlar ve Aylin Önder Cesur kürsüde ki konuşmalarında içişleri bakanı Süleyman Soylu'ya bizzat emekleri ve katkıları için teşekkür ettiler.

Demokrat partili bir kısım dostlarımız Süleyman Soylu'ya kızabilirler, gerekçeleri de Demokrat partiden ayrılıp Ak partiye gitmesidir. Ancak o sürecin içinde, ve Süleyman Soylu nun yakınında olan biri olarak, Süleyman Soylu nun ihraç ve basına servis edilen gereksiz ve lüzumsuz ahbap çavuş ilişkileri ile yazdırılmış haberleri de unutmamak lazım. Bu gün Süleyman Soylu her ne kadar Ak parti de olsa da gönlünde demokrat misyon sevdasının ne kadar yüce olduğunu adım gibi biliyorum. Maya orasıdır ve bu maya asla değişmez.

Gün gelir Demokratlara ihtiyaç duyulduğunda iki günde toplanabilecek milyonlar vardır. Tüm Demokrat dostlarıma uyarımdır.! geçmişte görev yapan hiç bir genel başkan hakkında olumsuz fikir beyan etmemeliyiz. Şahsen ben Hüsamettin Cindoruk ve ekibiyle ters düşmüş olsam da böyle bir olayın içine girmedim ve 2016 yılında Cindoruk ile İstanbul da yazıhanesinde oturup fikir alış verişinde bulunup yüzüne eleştirileri medenice de yaptım, hatta ''Soylu'yu partiden ihraç ettiniz bakın şimdi bakan oldu'' dedim, gülümseyerek'' ne var ki biz ona iyilik yaptık, ihraç etmeseydik, şimdi bakan olabilir miydi?'' diyerek kendisine has cevapları verdi, ardından bizi yemeğe götürdü. Demokrat misyon budur. Bu sebeple Süleyman Demirel'in anıt mezar yapımında büyük katkısı olan eski genel başkanımız Süleyman Soylu'ya bende buradan çok teşekkür ediyorum. Soylu, Demirel'in cenazesine de katılmıştı ve bu anma törenine de katılmayı düşünüyor hatta çok istiyordu fakat Danışmanı Harun Akın'dan aldığım bilgilere göre yoğun programı nedeniyle katılamamıştı.

Arkadaşlarımla Anma törenine bir gün önceden gidip dinlenerek katılmayı düşündük, Hüsnü Sungur, Süleyman Güzey ve Emek kurucu belediye başkanı Cafer Güler ile birlikte yola çıktık, gayet güzel bir yolculuk neticesinde Isparta da Aylin Önder Cesur'un verdiği yemeğe katılıp, dostlarımızla hasret giderdik, sabah ise bizi Isparta eski il başkanı Hüseyin Dede aradı, kahvaltı sonrası Demirel'in anıt mezarında ki törene katıldık Hamdi Üçpınarlar'ın Demirelvari konuşmasını ve anılarını dinledik, Aylin Önder Cesur'un konuşması, samimiyeti ve adeta ev sahibi telaşı gerçekten takdire şayandı. Ülkenin her bir köşesinden gelen Demokrat misyona ve Demirel'e sevdalı dostlarımızla kucaklaşıp hasret giderdik.

Anma töreninin ardından Antalya Feslikan yaylasına Ali Mut'un daveti ve ısrarı ile gittik, bir gece de onun misafiri olduk,. Dönüşte Burdur'un Bucak ilçesinde dostumuz Demokrat ve şu an İyi parti belediye meclis üyesi Fuat Şan bizi misafir etti, yemek ve çay faslı, sohbet derken zaman su gibi aktı. Bu kez bizi Kütahya, Tavşanlı ilçesinde başka dostlarımız bekliyordu. İsmail Fedai ve Muammer Sönmez onları da kırmamak adına davetlerine icabet ettik sağolsunlar. İşte bu davet ve görüşmelerde Demokrat misyonun yüceliğini ve Demirel'in birleştirici hizmetleri ile ötekisi olmayan Türkiye'yi görüyoruz. Demirel'i, Menderes'i, Bayar'ı ve hizmet etmiş bedel ödemiş bütün demokrasi kahramanlarımızı rahmet ve saygı ile anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun inşallah.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.