Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spora Adanmış Hayat Sinan Cankurt

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2015 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2015 09:06

 

Çevremizde öyle insanlar vardır ve onları daima tutkuları ile hatırlarsınız benzeri bir durum gördüğünüzde aklınıza mutlaka onlar gelecektir bu yazımızda böyle bir değeri kısaca anlatmaya çalışacağım. Sevgili Sinan Cankurt şu an İhsaniye Spor Kulüp başkanlığı yapmakta. Cumartesi günü İhsaniye Spor’un spor kompleksi açılışı vardı. Bizleri de davet etti. Sinan Cankurt'un davetine icabet etmezsek ayıp ederiz düşüncesiyle DP Nilüfer İlçe Başkanımız Hüseyin Yılmaz ve yardımcısı Hüsnü Sungur ile birlikte açılışa gittik. Kalabalık bir halk kitlesi ve spor camiasından dostlarımız vardı gördüklerimiz arasında. Nilüfer Kurucu Belediye Başkanımız Ziya Güney, MHP Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar, Gündoğduspor Başkanı Özay Alan, Antrenörü Mehmet Biçer, Teknik Sorumlu Aykut İlhan, İnegöl Alanyurtspor Başkan Yardımcısı Mehmet Girgin, Kanalboyu Nilüferspor Başkanı Necmi Tayfur, Hamzabeyspor Teknik Sorumlu Murat Vatansever, Nilüfer Karamanspor Başkanı Sinan Yiğitsoy, Hürriyetspor 2’nci Başkanı İhsan Dağlı, Soğukkuyuspor eski başkanı Muhammet Şengül, Saha Komserleri Derneği Başkanı Ercan Ütücü İhsaniyespor kompleksi açılışında gözümüze çarpan spor adamlarıydı. Spor adamlarına en az Öğretmenler kadar saygı duyulmalıdır diye düşünüyorum.

ZORLUKLA YETİŞTİLER

Gençlik yıllarımızda futbol oynadığımız dönemlerde yokluk ve sıkıntılı dönemlerdi. Bu gün var olan çim ve halı sahalar yerinde sert zeminli veya çamurlu alanlarda futbol oynamanın zorluklarını yaşamış insanlarız. Şu an isimlerini yazdığımız spor adamları da bizlerin yaş gurubunda olup bu zorluk ve yokluğu iliklerine kadar yaşamış olan değerlerimizdir. Sinan Cankurt hocamıza gelince kendisini yıllardır tanırım tüm dünyasını güzelliklerle doldurmuş bir gönül insanıdır. Heyecan dolu bir tarzı vardır ve şartlar ne olursa olsun bu heyecanından ve iştahından asla taviz vermez.1960 Gündoğdu doğumlu olan Sinan Cankurt 1975 yılında Ulusspor’da amatör olarak futbol dünyasına adımını atar. Hasan Bora döneminde Bursaspor altyapısına geçer. Profesyonelliğe adım atacakken talihsiz bir sakatlık geçirerek bu şansını ne yazık ki kaybeder. Doğduğu köyden bir çok ünlü futbolcu çıkar Adnan Örnek, Mikro Mustafa, Sacit Karabaş ve şuan Yeni Diyarbakırspor’u çalıştıran Sekan Bilan gibi isimler Gündoğdu köyünden yetişmiştir.

GENÇLİĞE ÖNEM VERİYOR

Hayatını futbola ve gençlere adayan Sinan Cankurt, 10 yıl önce İhsaniyespoar’a üye olur iyi bir gözlemci olan hocamız 5 yılında takıma hem hocalık hem başkanlık yapar ve kulübünü hızla tırmanışa geçirir. 3 yıl önce 2’nci amatörde takımını şampiyon yaparak 1’inci amatöre çıkarır. Geçtiğimiz yıl ise 1 puanla şampiyonluğu kaçırıp 2’nci olurlar ve liginde 2 yıl üstüste 2’nci olurlar. Sinan Cankurt'un gençliğe verdiği öneme dikkat çekmek istiyorum. Şu an takım olarak hazırladığı 6 adet farklı yaş gurubuna ait takımı var. 11-13-16-17-19 ve A takımı olmak üzere 6 farklı takımı oluşturmak gerçekten büyük başarı. Üstelik A takımın yaş seviyesini 19 yaşta tutarak farklı bir tarz oluşturuyor. Yine yetiştirdiği genç futbolculardan Alpay şuan profesyonel olarak Merinos'ta oynuyor. İşte böylesi gençlere gelecek sağlamak; bir fidanı toprağa ekip büyüdüğünü ağaç olduğunu görmek, meyve verdiğini izlemek dünyanın en büyük mutluluklarından biridir şüphesiz. Ve bu tabloyu yaşayan hocalarımız müsaade edilsin de mütevazilikten biraz sıyrılarak eserleriyle gururlansınlar. Bu onların en doğal hakkı olmalıdır.

MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI

Ülkemizde son yıllarda sıkıntılara yol açan madde bağımlılığı tehlikeli boyutlara gelmişken, spor adamlarımızın gençleri bu alanlara çekerek ve onları eğiterek topluma faydalı birey haline getirmelerinden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır.

Ve yazımızın sonunda İhsaniyespor Kompleksini var eden her türlü desteği sağlamış olan Halkın Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i kutlamak isterim. Gerçekten halkın taleplerine duyarsız kalmayan Mustafa Bozbey örnek belediyeciliğini uzun zamandır sürdürmekte. Yaptığı spor kompleksi tamamen halka açık. Halı sahada gençler spor yapabilecek. Çay, kahve içilip sohbet edilebilecek. Tesis mahalle sakinlerinin tercih edebileceği bir kompleks olarak açıldı. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizle…

Esen kalın...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.