Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzme sporunun geleceği Alleben’de kulaç attı

Şehitkamil Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Minik Kulaçlar Bölgesel Yüzme Şenliği 410 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Tribünleri tıklım tıklım dolduran yüzlerce sporcu velisinin güçlü...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüzme sporunun geleceği Alleben’de kulaç attı

Şehitkamil Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Minik Kulaçlar Bölgesel Yüzme Şenliği 410 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Tribünleri tıklım tıklım dolduran yüzlerce sporcu velisinin güçlü alkışlarıyla kulaç atan katılımcı tüm sporculara, yüzme branşına olan ilgilerinden dolayı hatıra madalyası armağan edildi.

Yaz ve kış spor okulları ve düzenlediği sportif organizasyonlarla her yıl binlerce kişiyi su sporlarıyla buluşturan Alleben Yüzme Havuzunun hafta sonu misafirleri 5-8 yaş aralığındaki minik yüzücüler oldu. 410 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 3. Geleneksel Minik Kulaçlar Yüzme Şenliğinde minik şampiyonlar, kulvarlarda tribünleri tıklım tıklım dolduran velilerinin büyük destekleriyle yarıştı. Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliğinin ortak organizasyonuyla düzenlenen şenliğin açılış seremonisinde geleceğin şampiyonlarını yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yarışlara katılan tüm sporculara organizasyona özgü hatıra madalyası armağan ederken, dereceye giren sporcuların mutluluğunu ödül kürsüsünde paylaştı.

“Milli sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz“

3. Geleneksel Minik Kulaçlar Yüzme Şenliğinde kategorilerinde dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edildiği törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Alleben Yüzme Havuzunda milli sporcular yetiştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Fadıloğlu,“Bu yıl 3. kez kurumlar arası işbirliğiyle organize ettiğimiz Geleneksel Minik Kulaçlar Bölgesel Yüzme Şenliği 410 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Gerek sporcularımızın gerekse de tribünlerde minik kulaçların heyecanını paylaşan değerli velilerimizin organizasyona katılımı memnuniyet verici düzeyde. Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, katılımcı kulüp temsilcilerimize, antrenör ve hakemlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Alleben Yüzme Havuzunda Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcular yetiştirdik. Bu gün bu güzel tablo gösteriyor ki ilerleyen yıllarda Gaziantep’i gururla temsil edecek rekortmenlerin, şampiyonların sayıları artacak. En büyük amacımız ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren milli sporcular yetiştirmek. Velilerimizin büyük desteği, hocalarımızın büyük ilgisi ve çalışkan sporcularımızın azimleriyle bu hedefimize ulaşmak, elde edilen başarıları yenilemek ve geliştirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Şenlik kapsamında düzenlenen yarışlarda sporcuların performanslarını değerlendiren Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü ve TYF Gaziantep İl Temsilcisi Cengiz Bingül, yarışlarda kazananın tüm sporcular, tüm kulüpler ve yüzme sporunun geleceği olduğunu ifade etti. Bingül, “3. Geleneksel Minik Kulaçlar Yüzme Şenliğini büyük bir ilgiyle gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyondaki en büyük amacımız, minik sporcularımızda yarışma kültürünün oluşmasını sağlamak, yarıştıkları stillerde gelişimlerini sağlamak varsa hatalarını düzeltmek. Düzenlenen yarışların kazananı kaybedeni yok. Kazanan tüm sporcularımız, tüm kulüplerimiz kısaca kazanan yüzme sporu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kulvarlarda heyecanla kulaç atan minik sporcuların performansları velilerinden büyük alkış aldı. Yarışlardan sonra mutluluklarını ifade eden altın kulaçlar, yüzme sporunu çok sevdiklerini, hocalarının kendileriyle çok iyi ilgilendiklerini dile getirdi. Kazanmak ve kaybetmekten çok daha önemlisinin doğru stil ve teknikle yüzme olduğunu kaydeden genç sporcular, çok daha fazla çalışıp ilerde iyi bir yüzücü olmak istediklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.