Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğil Yağlı Güreşleri Kıran Kırana Geçti

Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Yüreğil’de 15 yıl sonra yağlı pehlivan güreşleri yapıldı.Müsabakalarda başpehlivanlık mücadelesini Kadir Ergin kazandı. Yağlı güreşlere çevre il ve ilçelerden 267 güreşçi katıldı. Hava...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüreğil Yağlı Güreşleri Kıran Kırana Geçti
Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Yüreğil’de 15 yıl sonra yağlı pehlivan güreşleri yapıldı.
Müsabakalarda başpehlivanlık mücadelesini Kadir Ergin kazandı. Yağlı güreşlere çevre il ve ilçelerden 267 güreşçi katıldı. Hava muhalefetine rağmen güreşler ilgi ile izlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan güreşlerde konuşma yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “El birliği ile Sındırgı’yı, Balıkesir’i dünya güreş arenasında büyütmeye çalışıyoruz. İyi ki böyle belediye başkanları var, iyi ki böyle kültürüne sahip çıkan kaymakamlar var. Kadınıyla, erkeğiyle Yüreğil halkı er meydanında. Muhtarımız destek verdi, kooperatifimiz destek verdi. Biz de destek verdik ve 15 yıl aradan sonra Şerif Pehlivan’ın memleketinde yağlı güreşleri yapıyoruz. Bu alanda gördüğüm kadarıyla Yüreğil halkı bu güreşleri istiyormuş. Vatandaşın her istediği şeyin arkasında bizde varız" dedi.
Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra Güreş Ağalığı ihalesi yapıldı. Güreş ağalığını eski pehlivanlardan Tahir Karaman oldu. Cengiz Zengin ve Kadir Ergin arasındaki başpehlivanlık mücadelesini Kadir Ergin kazandı. Başpehlivanlara ödülleri verilerek 15 yıl aradan sonra Yüreğil Yağlı Güreşleri hayata geçirilmiş oldu. Yağmurlu ve soğuk havaya rağmen binlerce vatandaş kıran kıran geçen güreş mücadelelerini izleme imkanı buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.