Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan Ve Türkiye Arasında Barış Kulacı

Antalya’nın Kaş ilçesinde, 12’inci Meis-Kaş Yüzme Yarışları yapıldı. Yunanistan’ın Meis Adası’ndan başlayıp Antalya’nın Kaş ilçesinde sona eren yarışlarda Türk ve yabancı 212 yüzücü barış kulacı attı.Kaş’ta bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Kaş ilçesinde, 12’inci Meis-Kaş Yüzme Yarışları yapıldı. Yunanistan’ın Meis Adası’ndan başlayıp Antalya’nın Kaş ilçesinde sona eren yarışlarda Türk ve yabancı 212 yüzücü barış kulacı attı.
Kaş’ta bu yıl 19’uncusu düzenlenen Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Uluslararası Meis - Kaş Yüzme Yarışı yapıldı. Yunanistan’ın Meis Adası’ndan başlayıp, Kaş limanında biten yarışlarda, 46’sı kadın, 11 yabancı olmak üzere toplam 212 yüzücü mücadele etti. İki kardeş şehrin belediye başkanlarının startını verdiği yarışlara, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Demre Kaymakamı Murat Uz da katıldı.
3 kategoride büyük mücadeleye sahne olan yarışlarda, erkekler kategorisinde 1 saat 45 dakika 6 saniyeyle Ümit Kemal Cengiz birinci olurken, 1 saat 48 dakika 5 saniyelik derecesiyle Bekir Emrah Gemicioğlu ikinci, 1 saat 54 dakika 47 saniyeyle de Turgut Esen üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde Nilay Erkal 1 saat 34 dakika ile birinci, 2 saat 22 dakika 19 saniyeyle Birce Aydoğan ikinci, 2 saat 29 dakika 19 saniyeyle Bengü Tokat üçüncü oldu. Erkekler ve kadınların yer aldığı genel klasman kategorisinde ise milli sporcu Nilay Erkal birinci, Ümit Kemal Cengiz ikinci, Bekir Emrah Gemicioğlu üçüncü oldu.
Genel klasmanda birinci gelen milli sporcu Nilay Erkal, 2015 yılında 1 saat 37 dakika 41 saniyelik derecesini 4 dakika daha genişleterek kendi rekorunu kırdı. Zorlu bir yarış olduğunu dile getiren milli sporcu, hedefinin 2020 olimpiyatlarında başarı elde etmek olduğunu söyledi
Ödül töreni sonrası açıklama yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de, her yıl Meis adasıyla aralarında düzenledikleri yüzme yarışlarında, Türk ve Yunanistanlı sporcuların barış için kulaç attığına vurgu yaptı.
Dereceye giren sporculara madalyaları, Kaş, Demre kaymakamları ve Kaş Belediye Başkanı tarafından verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.