Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolda kalan Mersin İdmanyurdu’nun imdadına taraftarlar yetişti

TFF 1. Lig’in 2. haftasında karşılaştığı Sivasspor maçının ardından kentte dönmek için yola çıkan Mersin İdmanyurdu’nun takım otobüsü yolda bozuldu. Takımlarına destek için Sivas’ta bulunan kırmızı-lacivertli takımın taraftarları,...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TFF 1. Lig’in 2. haftasında karşılaştığı Sivasspor maçının ardından kentte dönmek için yola çıkan Mersin İdmanyurdu’nun takım otobüsü yolda bozuldu. Takımlarına destek için Sivas’ta bulunan kırmızı-lacivertli takımın taraftarları, futbolcuların imdadına yetişerek, kendi otobüslerini oyunculara verdi. Örnek bir davranış sergileyerek her kesimin takdirini kazanan taraftarlar ise 4 saatlik bekleyişin ardından otobüsün tamir edilmesiyle kente döndü.
TFF 1. Lig’de mücadele eden Mersin İdmanyurdu’nun taraftar grubu olan Kırmızı Şeytanlar, örnek bir davranışa imza attı. Dün deplasmanda ligin 2. haftasında karşılaştıkları Sivasspor maçının ardından kente dönmek için yola çıkan Mersin İdmanyurdu’nun takım otobüsü bozuldu. Destek için Sivas’ta bulunan taraftarlar olayı duyunca takımlarının imdadına yetişti. Taraftarlar futbolcular beklemesin diye kendi otobüslerini vererek, takımlarını Mersin’e gönderdi. Kendileri ise 4 saatlik bekleyişin ardından otobüsün tamir edilmesiyle birlikte kente dönebildi.
"Artık bu rezaleti hiçbir şekilde kabul etmiyoruz"
Olayla ilgili Forum Mersin’de bulunan Mersin İdmanyurdu Store önünde açıklama yapan Genç Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği İkinci Başkanı Hazar Yusuf Gökel, Mersin İdmanyurdu’nun şu andaki durumunun kendilerini üzdüğünü, parçaladığını söyledi. Artık bu duruma bir dur demek istediklerini vurgulayan Gökel, "Dünkü rezaleti hepimiz gördük. Artık biz bu rezaleti hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Dün Mersin İdmanyurdu’muzun futbol takımını taşıyan otobüs Kayseri yolunda ciddi anlamda arızalanmıştır. Bunun üstüne deplasmana giden taraftarlarımız onların imdadına yetişmiştir. Taraftarlarımız futbolcularımız beklemesin diye kendi otobüslerini futbolcularına vermiştir. 6-0 takımı yenilmesine rağmen, bir tek yöneticinin Sivas’ta olmamasına rağmen futbolcularımıza moral vererek, kendi otobüslerine bindirerek Mersin’e göndermiştir. Taraftarlarımız orada yaklaşık 4 saat boyunca otobüsün yapılmasını beklemiş, otobüs tamir edildikten sonra Mersin’e gelmişlerdir. Böyle bir durumda taraftar grubumuz yapması gerekeni yapmıştır" şeklinde konuştu.
"Başka Mersin İdmanyurdu yok"
Kendilerini en çok üzen olayın Sivas’ta bir tane yöneticinin, futbol şube sorumlusunun, şehrin önde gelenlerinin hiçbirinin olmaması olduğunun altını çizen Gökel, "Tek destekçisi orada taraftar kalmıştır. Artık gün kalmadı, sabır kalmadı, hiçbir şekilde bir şey kalmadı. Artık Ricardo Pedriel, Tita, Sinan Kaloğlu, Güven Varol ve Abdul Khalili’de dahil olmak üzere 5 futbolcuyu takımda tutmaları gerekiyor. Bizim sabrımızı artık taşırmasınlar. Bir tane Mersin İdmanyurdu var. Bugün Vali Bey’in yanına gideceğiz, belediye başkanımızın yanına gideceğiz, bakanımızın yanına gideceğiz. Son 3 gün kaldı. Son 3 günde yapılması ne gerekiyorsa bu grup Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkacak şekilde yapacaktır" ifadelerini kullandı.
"Çarşamba günü Büyük Mersin İdmanyurdu yürüyüşü yapacağız"
Artık takıma sahip çıkılması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarına dikkat çeken Gökel, "Biz Çarşamba günü sabah saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda büyük Mersin İdmanyurdu yürüyüşü yapacağız. Mersin İdmanyurdu’nun kayyuma gitmemesi için, sahipsiz kaldığını göstermek için bunu yapacağız. O gün en az bin kişi yürüyecek. O gün belediyenin önüne de yürüyüş yapacağız, Valiliğin önüne de yürüyüş yapacağız. O gün sadece şeytanlar grubu değil, tüm Mersin İdmanyurdu’nu seven halkı Çarşamba günü meydana bekliyoruz" diye konuştu.
Yönetime de tepki gösteren Gökel, "Bırakacağım, yapamadım, ettim olayını artık geçtik. Mersin İdmanyurdu yok olmak üzere. Yok olacak takımda başkanlık yapsak ne olur, yapmasak ne olur. Biz taraftar olarak daha ne yapalım. Deplasmana gidiyoruz, içerideki maçlara geliyoruz. Reklam alacak bir yöneticimiz yok, çalışma yapacak bir yöneticimiz yok, insanlarla diyalog kuracak bir yöneticimiz yok. Bunları taraftar mı yapacak, yönetici yapacak. Yönetimde bulunan 18 kişi eğer iş yapmıyorsanız işi bırakın. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, son güne kadar bizden desteğini çekmesin. Başka Mersin İdmanyurdu yok. Tutacaksak bu takımı hep beraber olalım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.