Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz Vural’dan Çarpıcı Açıklamalar

Karşılaşma Sonrası Düzenlenen Basın Toplantısında Konuşan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Düşmüş Olmalarına Rağmen 3 Puan Kazanmanın Önemli Olduğunu Belirterek, "en Azından Kulübün Kasasına 1 Milyon Lira Maddi İmkan Sağladık, Bu Sıkıntı İçerisinde. Bir Takım Tabii Ki Düştü, Psikolojik Anlamda, Oyuncuların Ve Hepimizin Yapısı Ve Psikolojisi Farklıydı" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yılmaz Vural’dan Çarpıcı Açıklamalar
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Kardemir Karabükspor sahasında Medicana Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, çok adaletsiz ve gücün ön planda olduğu, zayıfın yok olduğu bir lig yaşadıklarını söyledi.
“ÇOK ADALETSİZ VE GÜCÜN ÖN PLANDA OLDUĞU, ZAYIFIN YOK OLDUĞU BİR LİG”
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, düşmüş olmalarına rağmen 3 puan kazanmanın önemli olduğunu belirterek, "En azından kulübün kasasına 1 milyon lira maddi imkan sağladık, bu sıkıntı içerisinde. Bir takım tabii ki düştü, psikolojik anlamda, oyuncuların ve hepimizin yapısı ve psikolojisi farklıydı. Bir hafta boyunca daha önce nasıl çalışıyorsak öyle gittik. İki maçı kazanarak en azından 31 puanla düşersek birilerine bir şeyler anlatırız dedik. Bu ligin düşme barajı 32 oldu deme şansımız olur. Dolayısıyla maçtaki üç puana sevinelim derken, Murat’ın çapraz bağı koptu. Bu program belli olduktan sonra 30 kere rica ettik. Allah aşkına mayıs ayında burası böyle olur, 30 derece sahayı suluyorsun iki dakika sonra kuruyor. Bu programı kim yaptıysa Allah’a havale ediyorum. Yazık günah değil mi bu çocuğa, pırıl pırıl çocuğun çapraz bağı kopuyor. Onun geleceği ile ilgili bu programı yapan arkadaşlar mı sorumlu, hayır. Çok adaletsiz ve gücün ön planda olduğu, zayıfın yok olduğu bir lig. Bu duygusunu ben 30. seneye giriyorum hala 30 yıl önce ne konuşuyorsam aynı şeyi konuşuyorum. Statlar değişiyor, kafalar değişmiyor. Şekiller değişiyor, topun şekli değişiyor, forma rengi değişiyor, kafa aynı, mantalite değişmiyor” dedi.
“ÇOK ADALETSİZ VE GÜCÜN ÖN PLANDA OLDUĞU, ZAYIFIN YOK OLDUĞU BİR LİG”
"Önümüzdeki sene aynı umutlarla başlayan ligde hiçbir şeyin değişmediğini göreceğiz" diyen Yılmaz Vural, “Düşmüş bir takım olarak son maçımızı evimizde oynarken taraftarımızın bize çok medenice sitemleri oldu, haklarıdır. Daha fazlasını da yapabilirlerdi, takım sevgisi demek ki onların protestolarını bu kadar medeni bir şekle getirmiştir. Yöneticimizden teknik kadromuza, oyuncumuzdan çalışanımıza, taraftarımıza kadar yerel medyamıza kadar hepimiz ellerimizi başımızın arasına alıp düşüneceğiz. Futbol bitmiyor PTT 1. Lig’de iyi bir lig. Orada da bir top oynanıyor. Tabi insan maddi imkanlarını havası rüzgarı daha iyi olan bir ligden imkanları daha kısıtlı bir lige iniyorsunuz. Oraya düştüğünüz zaman çıkmak da kolay olmuyor. Teknik adam olarak kulüpte soruluyor ’Kalacak mısın, gidecek misin?’ diye. Benim de ifadem şu, bu takım çıkmaya aday bir takım olacaksa imkanlarını zorlayacaksa ben burada olmaktan gurur duyarım. Bir kentin bize olan güvenine maalesef teknik adam olarak elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım ama yeterli olmadı. Bu yüzden çok üzüntülüyüm” ifadelerini kullandı.
SİVASSPOR CEPHESİ
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak ise Karabükspor’u tebrik ederek, “İlk 20 dakikada 4 tane pozisyonumuz var. Karabükspor’un da pozisyonları vardı. Daha çok pozisyona giren takımdık. Oyun olarak çok beklentimiz yoktu. Çok sıcak bir havada oyuncuların iyi oynamasını beklemiyorduk ama top ayağımızdayken iyi şeyler yapmaya çalıştık. İki takımı tebrik ediyorum, oyuncu arkadaşlarımız ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremeyince sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Son maçımızı galibiyetle tamamlamak istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.