Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz Vural: Futbol sosyal bir aktivite

Türk futbolunun başarılı teknik adamlarından biri olan Yılmaz Vural, futbolu ayrı renkten, ayrı dinden, ayrı düşünceden insanları bir araya getiren sosyal bir aktivite olarak tanımladı. Vural, futbolun insan hayatının oyun şekline dönüştürülmüş...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2014 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yılmaz Vural: Futbol sosyal bir aktivite
Türk futbolunun başarılı teknik adamlarından biri olan Yılmaz Vural, futbolu ayrı renkten, ayrı dinden, ayrı düşünceden insanları bir araya getiren sosyal bir aktivite olarak tanımladı. Vural, futbolun insan hayatının oyun şekline dönüştürülmüş bir hali olduğuna da dikkat çekti.

Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Kariyer Günleri etkilikleri kapsamında öğrencilerle buluşan Yılmaz Vural, daha önce Ziya Doğan, Ali Gültiken gibi Türk futbolunda iz bırakan isimlerinin konuk olduğu okulda öğrencilere deneyimlerini anlattı. Hırslı ve mücadeleci kişiliğiyle tanınan, Türk futbolunun sevilen teknik direktörlerinden biri olan Yılmaz Vural, sözlerine gençlerle bir arada olmaktan büyük bir keyif aldığını, davet edildiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini söyleyerek başladı.

Çocukluğundan, gençliğinden hatıralarla ve mesleki deneyimleriyle zenginleştirdiği konuşmasında öğrenciler için önemli paylaşımlarda bulunanan Vural, futbolu ayrı renkten, ayrı dinden, ayrı düşünceden insanları bir araya getiren bir sosyal aktivite olarak tanımladı. Vural, futbolun bu gücünün yeterince kullanılmadığını, spor adamlarının, gazetelerin, televizyonların ve siyasilerin futbolun birleştirici yönünü ön plana çıkaracak bir tutum sergilemeleri gerektiğini belirtti.

"Futbol hayatın oyunsallaşmış biçimidir, futbolun diliyle hayatı konuşabilirsiniz." diyen Yılmaz Vural, örnek olarak futboldaki kollektifliği gösterdi ve "Bir takımın başarıya ulaşması için birlikte hareket etmek, takım olmak önemliyse hayatın her alanında bu geçerlidir." dedi.

Öğrencilerin sevdikleri mesleklere yönelmeleri gerektiğini belirten Yılmaz Vural, ilk adımın kendini tanımak olduğunu daha sonra hangi alanda mutlu olacağını belirlemek ve bir hedef belirleyerek yılmadan, yorulmadan o hedefe yürünmesi gerektiğini söyledi. Kendisinin de gençliğinde aynanın karşısına geçip kendi kendine konuştuğunu ve hedefler belirlediğini ekledi.
    
Mesleğinin vazgeçilmezlerini özgüven, sağlıklı iletişim ve ikna yeteneği olarak sıralayan Vural, son olarak ülkemizde 7-18 yaş aralığında 17 milyon gencin olduğunu ancak bu potansiyelin sportif anlamda kullanılamadığını belirtti. Bunda eğitim anlayışımızdaki yanlışların büyük bir rol oynadığını söyleyen başarılı teknik adam, ülkemizde spora daha fazla önem verilmesi gerektiğini dile getirdi.
    
Konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Yılmaz Vural’a okul müdürü Remzi İlhan tarafından hediye takdim edildi. Okul Müdürü Remzi İlhan yaptığı teşekkür konuşmasında da "Bu paylaşımların öğrenciler için çok değerli olduğuna, gençleri başarıya götürecek yolları aydınlatacağına inanıyorum." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.