Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası sona erdi

Türkiye Hava Federasyonu, Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası düzenlenen törenle sona erdi. 4 gün süren Yelken Kanat Mesafe Yarışları’nda dereceye giren pilotlar ödüllerini...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2017 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2017 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası sona erdi

Türkiye Hava Federasyonu, Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası düzenlenen törenle sona erdi. 4 gün süren Yelken Kanat Mesafe Yarışları’nda dereceye giren pilotlar ödüllerini aldı.

Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası’nda pilotlar Yaylacık Dağı Pisti’nden havalanıp Çameli İlçesi’nin çeşitli mesafelerine uçuş gerçekleştirdiler. Şampiyona sonunda Çameli Belediyesi Parkı’nda ödül töreni düzenlendi. Törene Türkiye Hava Federasyonu Başkanı Ahmet Çağrı Özer, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Yarışma Direktörü Bayezit Yıldırım ve pilotlar katıldı.

Türkiye Hava Federasyonu Başkanı Ahmet Çağrı Özer, "Çameli’de Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası’nı yapmanın gururu ve heyecanını yaşadık. Sporcularımızı kutluyorum. Çameli İlçesi, hava sporları için çok önemli bir merkez. Pist alanından 4 tarafa uçulabiliyor ve hava sirkülasyonu için uygun bir yer" dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, kazasız belasız bir organizasyonu tamamladıklarını belirterek, "Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. 2014 yerel seçimlerinde göreve geldiğimizden itibaren amacımız Çameli’ni doğa sporlarını merkezi haline getirmekti. Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Çameli Kaymakamlığı’mızla hava sporları,yürüyüş yolları çalışmaları yaptık. Türkiye Hava Fedarasyonu Başkanı bugün geldi, kendileri ile istişare yaparak hava sporlarında neler yapacağımızı görüştük. Önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonaları gerçekleştirmek istiyoruz. Yarışmaya katılan tüm pilotlarımıza teşekkür ederken dereceye girenleri de tebrik ediyorum." dedi.

Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ise şunları söyledi:

"Yelken Kanat sporunun yaygınlaştırılması için çaba sarf ediyoruz. Şampiyonanın başarıyla tamamlanması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmada dereceye giren sporcularımızı kutluyor, her yıl katılımın daha da arttığı yarışmalarımıza Çameli İlçemize sizleri her zaman bekliyoruz" dedi.

Sıralamalarda dereceye giren Muhammed Emin Öner, Mustafa Çırak ve Alper Beşkardeşler’in ödüllerini Türkiye Hava Federasyonu Başkanı Ahmet Çağrı Özer, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.