Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’nın Bileği Bükülmüyor

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen 37. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda milli takımda yer alan Yalovalı bilek güreşi sporcusu ve antrenörü Engin Terzi, senior 70 kilo sol kolda ve masterler 70 kiloda altın madalyanın sahibi...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2015 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalova’nın Bileği Bükülmüyor
Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen 37. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda milli takımda yer alan Yalovalı bilek güreşi sporcusu ve antrenörü Engin Terzi, senior 70 kilo sol kolda ve masterler 70 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.
Senior 70 kilo sol kolda Kazakistanlı rakibi Zair Akhmedov’u mağlup eden Engin Terzi, 2006 yılından sonra ilk kez Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı. Terzi, li masterler kategorisinde ise Gürcistan’dan Jambulı Vıblıanı’yi yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
İlk kez 1994 yılında Dünya Şampiyonluğu yaşayan Engin Terzi, 2015’te de şampiyon olmasıyla birlikte 5 farklı silkelete dünya şampiyonluğu yaşayan tek sporcu olma özelliğini taşıyor.
Büyük sevinç yaşadığını belirten Engin Terzi, ”En son 2006 yılında Dünya Şampiyonu olabilmiştim. Kazakistanlı Zair Ahmedov’u finalde çok zor bir maçtan sonra mağlup edip büyük erkekler kategorisinde Dünya Şampiyonu oldum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.