Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın Doğu Üniversitesi’nden Olcay Çakır hamlesi

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, önümüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin en iddialı şampiyonluk adaylarından biri olma yolunda transferlerine devam ediyor.Yakın Doğu Üniversitesi’nden yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, önümüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin en iddialı şampiyonluk adaylarından biri olma yolunda transferlerine devam ediyor.
Yakın Doğu Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı’nda forma giyen kadın basketbolunun genç yeteneklerinden Olcay Çakır ile anlaştığı bildirildi.
WNBA tarafından Draft edilen ilk Türk kadın basketbolcu
1993 doğumlu 1,82 boyundaki Olcay Çakır, 2015-2016 Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe forması ile 4,4 sayı, 1,4 ribaund ve 3,0 asist ortalamalarıyla mücadele etti. Kadınlar Türkiye Kupası’nda 3 maçta oynayan başarılı guard, 3,0 sayı, 1,0 ribaund, 2,0 asist ortalamalarıyla sahada yer aldı. 2015-2016 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Euroleague’de de mücadele eden Olcay Çakır, 3.6 sayı, 1.1 ribaund, 2.4 ortalamalarını tutturdu. Genç yetenek Olcay Çakır, 2013 yılında New York Liberty tarafından draft edilerek, WNBA takımları tarafından draft edilen "İlk Türk Kadın Basketbolcu" unvanını kazanma başarısını gösterdi.
Olcay Çakır: “Başarılı günler bizi bekliyor”
Yakın Doğu Üniversitesi’nin flaş transferi Olcay Çakır, yeni sezonda kendisini çok güzel günlerin beklediğini söyledi. Olcay Çakır, transferi ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:
“Beni kadrosuna dahil etmek isteyen birçok yerli ve yabancı takım vardı. Yakın Doğu Üniversitesi’nden gelen teklif beni çok heyecanlandırdı. Yeni sezonda, Yakın Doğu Üniversitesi formasını giyecek olmaktan son derece mutluyum. Burada arkadaşlarımla birlikte, başarıdan başarıya koşacağımıza inanıyorum.”
Murat Tüzünkan: “Güçlü bir takım kurmak için genç ve yetenekli oyuncuları transfer ediyoruz”
Olcay Çakır transferi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tüzünkan, “Olcay Çakır son derece yetenekli bir oyuncu. Hem Türkiye liginde hem de Avrupa liglerinde genç yaşına rağmen tecrübe edinmiş, basketbolu çok iyi bilen bir oyuncu. Kendisinin takımımıza güç katacağına inanıyoruz. Takım olarak koyduğumuz hedeflere bizi ulaştırabilecek oyuncularıkadromuza katıyoruz. Olcay Çakır da bu isimlerden bir tanesi. Kendisini transfer etmiş olmaktan mutluyuz. Transferin hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Çağın Keskin: “Genç yaşına rağmen kendini ispat etmiş bir yetenek transfer ettik”
İmza töreninde hazır bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Çağın Keskin ise, “Olcay genç yaşına rağmen kendisini ispat etmiş bir yetenek. Kendisinden uzun yıllar faydalanmayı düşündüğümüz için transfer ettik. Bu transferin hem Yakın Doğu Üniversitesi’ne, hem de Olcay Çakır’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.