Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın Avrupa heyecanı başlıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Mücadele Eden Yakın Doğu Üniversitesi, Eurocup Ön Elemeleri’nde Turu Geçmek İçin İstanbul Üniversitesi İle Karşı Karşıya Gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın Avrupa heyecanı başlıyor
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi, EuroCup Ön Elemeleri’nde turu geçmek için İstanbul Üniversitesi ile karşı karşıya gelecek.
Yakın Doğu Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi arasındaki ilk maç yarın saat 18.00’de İstanbul Caferağa Salonu’nda oynanacak. İkinci maç ise 13 Ekim 2016 Perşembe günü İstanbul Üniversitesi sahasında olacak.
Zafer Kalaycıoğlu: "Hedefimiz turu geçmek"
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Avrupa’da mücadele etmenin değerli olacağını ifade ederek hedeflerinin turu geçmek olduğunu söyledi. Kalaycıoğlu, “Bu yıl FIBA tarafından düzenlenen ön eleme turunda İstanbul Üniversitesi ile karşılaşacağız. Gönül isterdi ki iki Türk takımı da kupaya dahil olsun. Elbette turu geçen taraf biz olmak istiyoruz. Bunun için de haftalardır sıkı çalışmalar yapıyoruz. Basketbolun önemli kupalarından biri olan EuroCup için hepimiz heyecanlıyız. Zor bir maç olacağını düşünüyorum. Rakibimiz güçlü bir takım ancak bizim de güçlü ve dinamik bir kadromuz var. Takım oyuncularıma güveniyorum. Kadromuzda çok değerli ve başarılı oyuncular var. Özellikle Avrupa basketbolunu yakından tanıyan tecrübeli ve yetenekli yabancı oyuncuları kadromuza dahil ettik. Hedefimiz hem Avrupa hem de Türkiye liginde başarılı olmak” dedi.
Murat Tümer: “Değerli bir takım olan İstanbul Üniversitesi ile karşılaşacağız"
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü Murat Tümer de yaptığı değerlendirmede, “EuroCup ön elemeleri heyecanında çok değerli bir takım olan İstanbul Üniversitesi ile karşılaşacağız. İnşallah turu geçen taraf biz olacağız ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın bu sezon ligin zorlu takımlarından olduğunu umarım Avrupa’da da gösterebiliriz” diye konuştu.
Kazanan D Grubu’nda mücadele edecek
Yakın Doğu Üniversitesi, EuroCup Ön Elemeleri sonrasında turu geçmesi durumunda, Yunanistan’ın Olympiacos Piraeus, Slovakya’nın Good Angels Kosice ve Macaristan’ın Aluinvent Miskolc takımlarının yer aldığı EuroCup D Grubu’nda mücadele edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.