Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın Doğu Üniversitesi İle Bgd Birleşti

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Kıbrıs temsilcisi Yakın Doğu Üniversite ile Basketbol Geliştirenler Derneği (BGD) güçlerini birleştirdi. Yeni takımın ismi ise “Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği" oldu.Yakın...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Kıbrıs temsilcisi Yakın Doğu Üniversite ile Basketbol Geliştirenler Derneği (BGD) güçlerini birleştirdi. Yeni takımın ismi ise “Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği" oldu.
Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Kulübü ve Basketbolu Geliştirenler Derneği arasında yapılan uzun vadeli birleşme ile hem Türkiye hem de yavru vatan KKTC basketbolunda yaşanacak büyük başarıların kapıları aralanacak. İşbirliğine ilişkin Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, basketbolda yapılan önemli işbirliği ile dünya çapında başarıların hedeflendiğinin altını çizerken şunları söyledi:
"Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Takımımız, bir önceki yıl Türkiye’de 2. Ligi’nde mücadele etti. Türkiye Basketbol Federasyonu ve basketbol camiası, Türkiye liglerindeki 3. yılımızda da ana vatanımızda bizi çok misafirperver ve sıcak karşıladılar. Buradan bir kez daha onlara şükranlarımı iletiyorum. Basketbolu Geliştirenler Derneği ile yapılan işbirliği ile tek vücut oluşturduk ve bunu dünya sporuna taşımayı hedefliyoruz. Kadın basketboluna destek vererek kadınlarımızın da spor alanında dünya çapında başarı sağlamasını arzuluyoruz."
"HEDEFİMİZ EUROCUP’TA ŞAMPİYONLUK"
Doç. Dr. İrfan S. Günsel, 2016-2017 sezon hedeflerinin Eurocup’ta şampiyonluk olduğunu belirterek, “Herhangi bir başarıdan mahrum kalmamak için bütçe kısıtlaması yapmayacağız. B.G.D. ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin kısa vadeli değil. Ayrıca üst yapıda gerçekleştireceğimiz yatırımlara ek olarak alt yapılarda da sistemli bir çalışma yürüteceğiz. Basketbolumuz için alt yapıların öneminin bilincinde olarak, ülke çapında ve yakın coğrafyamızda çok kapsamlı çalışmalar yürüterek, Türk basketbolunun geleceğine yatırım yapmış olacağız. Böylece bu yeni yapıyla ve yaptığımız yatırımlarla, Türk basketbolunu en iyi ve başarılı şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.
Yapılan işbirliği sonrasında oluşumun yeni adı "Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği" olacak ve yeni sezonda maçlarını İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.