Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmur’un tek hayali Ironman yarışlarına katılmak

Van’ın Çaldıran ilçesinde dünyaya geldikten sonra zorlu bir hayat yaşayan Atletizm, Biathlon ve Triathlon dallarında başarılar elde eden milli sporcu Yağmur Aydoğan’ın tek hayali Ironman yarışlarına katılmak.Van’ın Çaldıran ilçesi...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yağmur’un tek hayali Ironman yarışlarına katılmak

Van’ın Çaldıran ilçesinde dünyaya geldikten sonra zorlu bir hayat yaşayan Atletizm, Biathlon ve Triathlon dallarında başarılar elde eden milli sporcu Yağmur Aydoğan’ın tek hayali Ironman yarışlarına katılmak.

Van’ın Çaldıran ilçesi Yukarı Gülderen köyünde 1995 yılında dünyaya gelen daha sonra taşındıkları Çanakkale Gelibolu’da 7 yaşındayken annesinin ölümünün ardından babasının tekrar Van’a geri dönmek istemesi üzerine Gelibolu’da ağabeyi ile baş başa kalan Yağmur Aydoğan, ilkokul 4. sınıfta öğretmeni sayesinde ilk kez sporla tanıştı. Yağmur daha sonra öğretmeninin destekleri ile atletizme başladı. Yağmur, annesinin kaybı ve babasının gidişi yüzünden spora olan tutkusundan vazgeçmedi. 10 yaşındayken Çanakkale’yi temsilen katıldığı atletizm yarışlarında 800 metrede Türkiye 3.lüğünü kazan Yağmur Aydoğan, spor öğretmeninin yönlendirmesi ile Duathlon ve Triathlon sporu ile tanışarak yarışlara girmeye başladı. Yağmur, elde ettiği dereceler ve kazandığı madalyalar sayesinde spora olan tutkusunu biraz daha artırdı.

Hayatı ağabeyine söylediği beyaz yalanla değişti

Spor bilimleri eğitimi almak için abisine yalan söylediğini belirten Aydoğan, "Ağabeyim maddi imkansızlıklar nedeniyle beni eğitim almak için İzmir’e yollamak istemedi, hiçbir masrafın olmayacağını, devlet yurdunda kalacağımı söyleyince kabul etti" dedi.

16 yaşında tanımadığı bir şehirde tek başına

16 yaşında tek başına eğitim almak için yaşamaya başladığını ifade eden Yağmur Aydoğan, “İzmir’e gelir gelmez Kız Meslek Lisesi’ne kaydımı yaptırdım. Kaymakamlığa gidip maddi destek istedim. Ancak yaşım küçük olduğu için maddi destek alamam için ailemin başvurması gerekiyordu. Lise yurdumdan öğretmenini yanına alıp tekrar kaymakamlığa gittim. Sonunda talebim ’yurt ücretinin öğretmenin hesabına yatırılması şartıyla’ kabul edildi. Yurdun kapandığı yaz döneminde yurt dışı yarışlarında verilen harcırahlardan biriktirdiğim ve yarı zamanlı işlerden kazandığım paralarla eve çıktım. 18 yaşına kadar çalıştım, okudum ve spordan hiç kopmadım. Bu dönemlerde Atletizm, Biathlon ve Triathlon dallarında Türkiye şampiyonlukları ve uluslararası derecelerden sonra spora dört elle sarıldım. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri antrenörlük bölümünü kazandım ve milli sporcu oldum” şeklinde konuştu.

Yağmur’a sosyal medyadan tam destek

Küçük yaştan itibaren tek başına spor yolculuğuna çıktığını ve bir çok başarıya imza attığını kaydeden Yağmur Aydoğan, “Hedeflerim büyüdükçe sponsor arayışına girdim. Ancak sosyal medyada takipçi sayım az olduğu için sponsor bulamadım. İzmirli bir iş kadının başlattığı kampanyaya Türkiye sessiz kalmadı ve bir gecede takipçi sayısı 700’den 55 binlere çıktı. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu sayısı 70 bini geçen bir takipçi desteği de sponsorluk için yeterli olmadı” diye konuştu.

Hedef "Half Ironman" yarışları

90 kilometre bisiklet, 1.9 kilometre yüzme ve 21 kilometre koşu parkuru olmak üzere 3 etaptan oluşan ve dünyada en zor yarışlardan kabul edilen Ironman yarışlarına katılmanın en büyük hayali olduğunu söyleyen Yağmur, "Ironman yarışları zorlu bir yarış olması nedeniyle gerek hazırlık süreçleri (Türkiye’de bulunmayan malzemeler, antreman süreçleri) gerekse seyahat maliyetleri açısından oldukça pahalı bir organizasyon, sponsor desteği bulamadığım taktirde katılmam imkansız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.