Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Volkan çıktı diye takımı sahadan çekerim, beni aşağıya indirmeyin"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, göreve gelirken Türk futboluna bir şeyler yapmaya geldiklerini bunu da yapacaklarını söyledi. Başkan Demirören, Türkiye - Kazakistan maçında stadı terk eden Volkan Demirel'i ise hem...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, göreve gelirken Türk futboluna bir şeyler yapmaya geldiklerini bunu da yapacaklarını söyledi. Başkan Demirören, Türkiye - Kazakistan maçında stadı terk eden Volkan Demirel'i ise hem hatalı buldu hem de destek verdi.

NTV Spor'da Yüzde Yüz futbol programına konuk olan ve Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen'in sorularını cevaplayan Demirören, "Biz buraya Türk futboluna bir şeyler yapma adına geldik. Kafamızı koyduk bu işe. Talimatlarımızı da çok sertleştirdik. Bu sene sonunda mali kriterleri çıkartacağız. Kafamızı koyduk bu işe. Makyajlı bütçe ve bilançoları kabul etmeyeceğiz. Bu bize tepki yaratabilir ama bunu Türk futbolu için yapacağız. Kulüplerin borçlanmasına destek olamayız. Borç batağı içindeler. Bu sistemin değişmesi lazım." dedi.

Yabancı kuralına milli takım kriteri koyunca Melo gibi önemli bir oyuncunun bile Türkiye'ye gelemediğini belirten Demirören, "Bu kriterler üzerine çalışıyoruz. Yabancı sayısını artırmak ne kadar doğru. Bizim kafamızdaki kriter şu; altyapı için belli bir adet kriteri koymak istiyoruz. Almanya'da 500 milyon euro para harcandı altyapı için. Kulüp başına senelik 7 milyon euroya denk geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmamız lazım. Bizim böyle yerlere girmemiz lazım." diye konuştu.

"VOLKAN'IN HAREKETİ YANLIŞ AMA..."

Başkan Yıldırım Demirören, Türkiye ile Kazakistan arasında oynanan EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçı öncesinde kaleci Volkan Demirel'e Türk Telekom Arena Stadı'nda küfür edilmesinin yanlış olduğunu, Volkan'ın stadı terk etmesinin de yanlış olduğunu söyledi.

"Her turnuvaya katılan, kalıcı milli takım yaratmamız lazım. Bu da uzun vadeli yatırımlarla olur. Milli takım tribünden de başlıyor. Milli taraftar kalmadı. En son yuhalanacak takım milli takımdı o bile yuhalandı. Hangi stattaysak o stadın takımının oyuncuları alkışlanıyor." diyen Başkan Demirören, şöyle devam etti:

"Maçlara kendi takım formaları ile geliyorlar. Milli başarı tribünle başlar diyoruz, tribünler milli takımı yuhalıyor. Brezilya 7 tane yedi kimse yuhalamadı. Volkan'ın yaptığı hareket baştan sona yanlış. Çıkması, bırakması... Taraftarın yaptığı da yanlış. Tek bayrak tek ülkeyiz biz. Koşulsuz destek olması lazım.

Bizim hedefimiz seyirci kalitesini artırmak. Bugün çoğu kimse maçlara ailesi ile gidemiyor. Arjantin'de insanlar parmak iziyle stada giriyor. Statlar hep full. Gündüz maçı oynansın diye Beşiktaş başkanıyken de söyledim. Ama yayıncı kuruluş devreye giriyor. Avrupa'da gündüz oynanıyor ama orada kriterler başka. O ülkelerin maçları Çin'de Brezilya'da izleniyor onun için.

Volkan çıktı diye takımı çekerim, beni aşağıya indirmeyin dedim. Takımdaşlık olarak yaptığı yanlıştı. Ama kimse milli takım forması giyen oyuncuya küfür edemez. Volkan'a hak veriyorum ama yanlış yaptı hele statı terk etmesi tamamen yanlış."

Başkan Demirören, yabancı sayısı ile ilgili bir soru üzerine ise "Bir sayı üzerine konuşmadık ve düşünmedik. Fatih Hocam çalışıyor hep beraber değerlendireceğiz." diye cevap verdi.

S Ü R E C E K...
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.