Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nun basın toplantısı yapıldı

İstanbul’da 13 Kasım Pazar günü yapılacak olan Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nun basın toplantısı yapıldı.Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da 13 Kasım Pazar günü yapılacak olan Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nun basın toplantısı yapıldı.
Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın yanı sıra spor ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Gümüşdağ: "5 Temmuz gecesi her şey maratonun startının yapılacağı yerde başladı"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, bu yıl maratonun 15 Temmuz şehitleri için koşulacağını vurgulayarak, "15 Temmuz gecesi her şey maratonun startının yapılacağı yerde başladı. Köprümüzün adı da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değişti. Dolayısıyla sponsorumuz Vodafone ve Spor AŞ’yle yaptığımız istişareler sonucu ’15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz’ sloganıyla maratona başlayacağız. Bu çok anlamlı. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Sporun birleştirici gücünün farkındayız. Bu yılki maratonu isminden dolayı çok daha fazla önemsiyoruz. Dünyanın en önemli maratonu olma hedefindeyiz. Çok kısa sürede, 2020 yılında dünyanın majör maratonlarından biri olacağız" dedi.
Özbayraktar: "Köprünün milli irade olduğu zaman kapanacağını birlikte göstereceğiz"
Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar, "Maratonda vereceğimiz mesaj boynumuzun borcu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlayacak maratonun da doğru mesaj vermesi gerekir. Köprünün milli irade olduğu zaman, milletimiz istediği zaman, sadece sportif organizasyon için kapanacağını birlikte göstereceğiz" dedi.
Özbayraktar ayrıca, elit kategorisinde çok iddialı atletlerin koşacağını vurgulayarak yarışın çok çekişmeli geçeceğini söyledi.
Buruk: "Katılım 4 kat arttı"
Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ise bu yılki maratonun Türkiye için çok ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "İstanbul Maratonu’na 5 yıldır sponsoruz. Bu yılki maratonun hem bizler hem de tüm Türkiye için çok özel bir anlamı var. Maraton, 15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişiminde onlarca vatandaşımızı şehit verdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenecek. Bu nedenle, maratonumuzun temasını ’Türkiye Aşkına Şehitler Anısına’ olarak belirledik. Maratona sponsor olduğumuz günden bu yana katılım yaklaşık 4 kat arttı. Vodafone İstanbul Maratonu için en az sponsorluk yatırımımız kadar iletişim yatırımı yapıyoruz. Maratonu teknolojimizle de zenginleştiriyor, çipli koşucuların akıllı telefonlardan takip edilmesini mümkün kılan ’VMaraton’ uygulamalarımızla hizmet veriyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maraton parkurunda özel aktivite alanları oluşturarak ’Vodafone Red’ kullanıcılarına yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz ve marka indirimleri sunacağız. Tüm İstanbulluları pazar sabahı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde buluşup, şehitler anısına kıtaları geçmeye davet ediyoruz" dedi.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise maratonda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ettiğini ifade etti.
Basın toplantısının ardından katılımcılar ve basın toplantısına katılanlar toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından fuar alanını gezdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.