Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vestel, Manisaspor ile forma sponsorluğunu bitirdi

Vestel, PTT 1. Lig’den 2. Lig’e düşen Manisaspor’a 13 milyon TL'lik alacağını bağışlayarak forma sponsorluğunu bitirdi. PTT 1. Lig'de hayal kırıklığı ile noktalanan bir sezonunun ardından 2. Lig'e düşen Manisaspor ile kulübün forma...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vestel, PTT 1. Lig’den 2. Lig’e düşen Manisaspor’a 13 milyon TL'lik alacağını bağışlayarak forma sponsorluğunu bitirdi.

PTT 1. Lig'de hayal kırıklığı ile noktalanan bir sezonunun ardından 2. Lig'e düşen Manisaspor ile kulübün forma sponsoru Vestel arasındaki son bağ da koptu. 15 yıldan bu yana forma ve isim sponsoru olarak Siyah-Beyazlı kulüple ayrılmaz bir bağ kuran Vestel Şirketler Grubu, 13 milyon TL'lik alacağını bağışlayarak Manisaspor'la ilişkisini noktaladı.

Beyaz eşya ve elektronik şirketlerinden Vestel, üretim üssünün bulunduğu Manisa'nın futboldaki temsilcisi Manisaspor'a, ilk forma reklamını 2000-2001 sezonunda verdi. Ertesi sezon isim sponsoru olduğu ekibin, Vestel Manisaspor ismiyle Süper Lig'e kadar yükselmesini sağlayan şirket, 2007-2008 sezonunda futboldaki kirlenmeyi gerekçe göstererek isim sponsorluğundan çekilip sadece forma reklamı verdi. En büyük desteğini kaybederek boşlukta kalan Manisaspor önce PTT 1. Lig'e, bu sezon da 2. Lig'e düştü.

Manisaspor Başkan Abdullah Mergen, 13 milyon TL'yi silen Vestel yönetiminden, "Artık kapımızı çalmayın" mesajı aldıklarını belirterek, yeni sezon için forma reklamı arayışına başladıklarını söyledi. Mergen, sezona 57 milyon 600 bin TL borçla başladıklarını, ödenen paralar ve Vestel'in bağışıyla bu rakamın 34 milyon TL'ye düştüğünü açıkladı. Şu anda Benfica kulübü ile Makakula'ya 10 milyon, SGK ve Maliye'ye 13 milyon, futbolcu, teknik adam, menajerler ve piyasaya da 11 milyon TL borç bulunduğunu belirten Mergen, "Borcu 34 milyon TL'ye indirdik ama bir gol averajıyla 2. Lig'e düşerek önemli bir gelirden olduk." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.