Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Venezuela’da 3 sıklette yarı final

Boks Erkek Milli Takımı, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na kota hedefiyle gittiği Venezuela’da ringe çıktığı 3 sıklette de yarı finale yükselme başarısı gösterdi.Vargas kentinde düzenlenen ve 8 Temmuz’a kadar devam edecek olan bu önemli...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boks Erkek Milli Takımı, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na kota hedefiyle gittiği Venezuela’da ringe çıktığı 3 sıklette de yarı finale yükselme başarısı gösterdi.
Vargas kentinde düzenlenen ve 8 Temmuz’a kadar devam edecek olan bu önemli organizasyonda 56 kiloda İbrahim Gökçek, Koreli rakibi Sangmyeong’u baştan sona üstün götürdüğü müsabakanın ardından 3-0 ile geçmeyi başardı ve bu sonuçla yarı finale yükseldi.
60 kiloda Yasin Yılmaz ise Porto Riko’dan Javier Jose Rosario’yu 2-1 ile geçti ve yarı finalde ringe çıkma hakkını elde etti.
Günün son maçında da 75 kiloda milli boksör Önder Şipal, İspanyol rakibi Alexis Concepcion’a karşı ringten 3-0’lık skorla ayrılmayı bildi.
“Kotanın bir ucundan tuttuk”
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, katılım gösterdikleri tüm sıkletlerde yollarına devam etmenin önemine vurgu yaparak, “Kendi sıkletinde ilk 3’e giren sporcuların kota alma hakkı kazanacak olması bu galibiyetlerin önemini daha da artırıyor. Finale çıkan her sporcu kota almış olacak. Bu ihtimalin dışında ise eğer yarı finalde rakibini eleyen boksör finali de kazanırsa sporcumuz 3. olarak da Rio 2016’ya gitme hakkını kazanacak. Bu nedenle bugün itibariyle kotanın bir ucundan tuttuk diyebiliriz. Tek temennimiz, sporcularımızın Venezuela’dan kota ile dönmesi” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.