Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Tuna, Spor Muhabirleriyle Buluştu

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ulusal ve yerel basındaki spor muhabirleriyle buluştu. Eskişehispor hakkında bir çok farklı soruya cevap veren Vali Tuna, "Eskişehirspor’a destek olmayan, takımın yanında poz vermesin" dedi.Bir otelin toplantı...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Tuna, Spor Muhabirleriyle Buluştu
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ulusal ve yerel basındaki spor muhabirleriyle buluştu. Eskişehispor hakkında bir çok farklı soruya cevap veren Vali Tuna, "Eskişehirspor’a destek olmayan, takımın yanında poz vermesin" dedi.
Bir otelin toplantı salonunda yapılan buluşmada, Vali Güngör Azim Tuna’nın açıklamaları dikkat çekti. Teknik Direktör Samet Aybaba’ya ve taraftarlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Tuna, "Eskişehirspor, mütevazi bütçelerle ayakta durmaya çalışıyor. Para her şeyi de çözmüyor. İşin içinde bir ruh, inanç ve yürek gerekiyor. Diğer illere göre Eskişehir’de bunların olmasından dolayı biraz daha iyi yerdeyiz. O yüzden taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. En kötü zamanda bile bu takım desteği arkasında görmüş. Bunun karşılığını da vermek lazım. Bu hepimize bir sorumluluk veriyor. Biz başarısız olunca üzüldük. Ben burada hiçbir yönetimi suçlamak konumunda değilim. O işin bir başka boyutu. Yine eleştirilecek ama şunu kabul etmek lazım; profesyonel ligde bu bazı durumlardan dolayı bunlar oluyor. Teknik direktör de çok önemli. Gördünüz gelip hizmetlerini verip, paralarını alıp gittiler. Samet Hocaya teşekkür etmek gerekiyor. Takımı bırakmıyor, gurur meselesi yaptı. Elindeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışıyor" dedi.
"DESTEK OLMAYAN TAKIMIN YANINDA POZ VERMESİN"
Eskişehirspor’a destek vermeyen iş adamları ve yöneticilere seslenen Vali Tuna, destek olmayanların takımın yanında poz vermemesini söyledi. Vali Tuna,"Çok şeffaf bir süreç gerçekleştiriyoruz. Kimin destek verip vermediği çok açık ortada. Kampanyalara devam ediyoruz. Beklediğimizi görüyor muyuz? En son rakamları bilmiyorum ama tatmin edici olmasından çok uzakta. Kendi adıma SMS kampanyasına 10-15 tane mesaj atmışım. Sorumluluk sahiplerini buna davet ediyoruz. Herkesin "Ben şu kadar SMS attım, ben şu kadar sticker aldım katkıda bulundum" demelerini bekliyoruz. Bu şehirde önemli yerlerde olan biri, bir tane bile SMS atmadıysa, bu olmaz. Eskişehirspor’un yanında görüntü vermekle olmaz. Belki çıkar bir iş adamı daha fazla yardımda nakit yardımda bulunur. O daha güzel ama bizi bilgilendirsin bizde teşekkür edelim. Zaten destek olanlara biz yakın zamanda teşekkür edip plaket vereceğiz. Bizim kampanyamızla da yardım etmek istemeyenlerde olabilir. Gitsin Eskişehirspor’a kendi yardımda bulunsun o zaman" şeklinde konuştu.
"EMRE’NİN VE TOKO’NUN DÖNMEYE YÜZLERİ YOK"
Futbolcuların alacaklarının öneminden bahseden Vali Tuna, "Ligden düşmek dünyanın sonu değil, ama neden düşsün? Düşmezse her şey daha güzel olacak. Futbolcular Eskişehirspor’da kalmak isteyeceklerdir. Çünkü büyük takımlara gidenler şan bulamayıp, mutsuz oluyorlar. Biz hiçbirini kaybetmek istemiyoruz. Alacaklarını zamanında ödemeye çalışıyoruz ki, moralleri bozulmasın. Kampanyadan gelen paralarla futbolculara galibiyet primi ödüyoruz. Futbolcuların alacaklarını zamanında ödeyemezseniz ne oluyor? Biliyorsunuz o oyuncu boşa çıkıyor. İki tane böyle futbolcu kaybettik. İşte Emre Güral ile Toko. Biraz acımasız davrandılar. Menajer denilen bu bir takım vatandaşlar var ya, bu işten geçinenler, tamam işini iyi yapanlara bir şey demiyorum, sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Eskişehirspor’un durumu umurlarında değil. Emre ve Toko’nun pişman olduklarını biliyoruz. Buraya gelecek yüzlerinin olmadığını biliyoruz. Çünkü zor ve dar zamanda bırakıp gittiler. Gidene uğurlar olsun, burada gayret eden futbolcularımız elbette var. Biz o gayreti görelim de, sonuç istediğimiz gibi olmasa da olur. Ama biz o gayreti görelim" ifadelerine yer verdi.
"İLÇE BELEDİYELERİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE TÜM BELEDİYELERİN İLGİ GÖSTERMESİ LAZIM"
Stadyumun ismi hakkında yapılan yorumlara da cevap veren Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
"Takım düşmediği taktirde stadyumumuzu yeni sezona hazırlamak için uğraşacağız. Tartışmalar yapıyorlar. Sen bırak stadyumun ismini falan. Sen ne katkı verdin onu açıklasana bi? Destek vermeden farklı bir tartışma ortamına sürüklüyorlar. Biz şu anda takımın ligde kalmasının hesaplarını yapıyoruz. Bunları bi geçin siz. Stadyumun ismini konuşmak için erken, Bu artık Eskişehirspor’un malı. Dolayısıyla Eskişehirspor’a para lazım. Şimdi stat ismi gelirleri takım için büyük gelirlerden olmaya başladı. Belki bu şekilde değerlendirilebilir. Yoksa Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ismini de bu şekilde de çok fazla yıpratmamız lazım. Çünkü o, her yerde. Onun ayrı bir yeri var zaten. Hem gönlümüzde, hem okullarımızda, caddelerimizde, kamu özel tesislerinde. Bunu kulüp düşmesin de konuşuruz. Egolarımızı, bencilliklerimizi ve bir takım siyasi hesaplarımızı bir tarafa bırakarak, Eskişehirspor’u ayrı bir yere koymamız lazım. Yılmaz Hoca’nın tavrını biliyoruz, futbola çok sıcak bakmıyor. Kişisel olarak olabilir ama belediye olarak insanların beklentilerine tüm ilçe belediyeleri de dahil olmak üzere ilgi göstermesi lazım. Biz bugün varız, yarın yokuz belki en son biz uğraşmalıyız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.