Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VakıfBank ve Fenerbahçe Grundig Final Four için avantaj peşinde

Türk kadın voleybolunun iki güçlü ekibi VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig, Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off ilk maçında yarın karşı karşıya geliyor.Tarihinde iki Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu bulunan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
VakıfBank ve Fenerbahçe Grundig Final Four için avantaj peşinde
Türk kadın voleybolunun iki güçlü ekibi VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig, Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off ilk maçında yarın karşı karşıya geliyor.

Tarihinde iki Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu bulunan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off turu ilk maçında Fenerbahçe Grundig'i ev sahibi takım olarak ağırlayacak. 12’li Play off turunda son şampiyon Dinamo Kazan’ı geçen sarı siyahlılar, 5 Mart Perşembe günü saat 20.30’da Burhan Felek Spor Salonu’ndaki mücadeleden galip ayrılarak Final Four için avantaj yakalamak istiyor.

CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı Türk takımı olan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off ilk maçında Fenerbahçe Grundig’i konuk ediyor. E Grubu’nu beş galibiyet ve bir mağlubiyetle lider tamamlayan sarı- siyahlılar, geçtiğimiz hafta oynanan 12’li play-off turu maçlarında da Dinamo Kazan’ı elemeyi başarmıştı.

Son şampiyon karşısında ilk maçı deplasmanda 3-2 kazanan sarı siyahlılar, İstanbul’daki ikinci maçta da rakibine set vermeden üst tura yükselmeyi başarmıştı. Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a yükselmek isteyen VakıfBank, Fenerbahçe Grundig ile bu sezon oynadığı üç maçtan da galip ayrıldı. VakıfBank rakibi karşısında sezon başında Şampiyonlar Kupası finalinde ve lig maçlarında da iki kez üstünlük kurmayı başardı.

6’lı play off turu ikinci maçı ise 12 Mart Perşembe günü saat 18.30’da Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.

FENERBAHÇE GRUNDİG DE ALMANYA TEMSİLCİSİ DRESDNER SC'Yİ ELEDİ

CEV Denizbank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi 6’lı Play-Off Turu’nda VakıfBank'ın rakibi olan diğer temsilcimiz Fenerbahçe Grundig ise 12’li Play-Off Turu’nda Alman temsilcisi Dresdner SC’yi eledi.

Rakibini ilk maçta kendi evinde 3-0’la geçen Fenerbahçe Grundig, Burhan Felek Spor Salonu’ndaki rövanşta 3-2 mağlup olmasına rağmen aldığı iki setin getirdiği averajı ile 6’lı Play off turuna yükseldi.

CEV Denizbank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi’ndeki B Grubu’nu 18 puanla namağlup tamamlayan sarı lacivertli ekip ilk mağlubiyetini Alman ekibi Dresdner SC karşısında almıştı. Rakibini deplasmanda 3-0’lık skorla geçen Fenerbahçe Grundig kendi evinde 3-2 mağlup olduğu rakibini set averajıyla eleyerek adını 6’lı Play-Off Turu’na yazdırmıştı.

VAKIFBANK CEPHESİ EMİN KONUŞUYOR

Bu arada karşılaşma öncesi değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, yaptığı açıklamada, "Önümüzde muhteşem iki maç bizi bekliyor. Son yıllarda birbirini çok iyi tanıyan bu iki takım arasında oldukça büyük bir rekabet bulunuyor. Bu rekabet sonucunda da kaliteli voleybol seyrettiriyoruz." dedi.

Fenerbahçe Grundig ile oynadıkları maçlarda seyircilere keyif veren bir mücadelenin ortaya çıktığını düşündüğünü belirten Guidetti, "Böylesi bir eşleşmeye ev sahipliği yapacağı için İstanbullular oldukça şanslı. Voleybolseverlerin salona gelerek voleybola doyacaklarına inanıyorum. Kendi açımızdan bakarsak iki maçı da kazanarak bir kez daha Final Four’a yükselmek istiyoruz. Fiziksel olarak iyi hazırlandık, konsantrasyonumuz da olması gerektiği kadar yüksek. Takımıma her zamanki gibi güveniyorum. Umarım yarın işler bizim istediğimiz gibi gider ve ilk maçı kazanarak 1-0 öne geçen taraf biz oluruz." diye konuştu.

VakıfBank’ın başarılı oyuncusu Sheilla Castro ise yaptığı açıklamada, "Rakibimiz Fenerbahçe Grundig iyi oyunculardan kurulu, oldukça güçlü bir takım. Biz onları yakından tanıyoruz, onlar da bizi iyi biliyorlar. İlk maç öncesinde oldukça sıkı çalıştık ve bunun karşılığını almak için sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Zor olacağının farkındayız ancak takım olarak kendimize oldukça güveniyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.