Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üzülmez: “Saha İçerisindeki O Disiplin Bizi Buraya Getirdi”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, hakkında çıkan istifa haberleriyle ilgili olarak, “Ben rahatım, bakın 2 kazağımla geldim iki kazağımlayım yukarıda. Benim bir çekingenliğim yok, ben samimi bir şekilde işimi yapmaya...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, hakkında çıkan istifa haberleriyle ilgili olarak, “Ben rahatım, bakın 2 kazağımla geldim iki kazağımlayım yukarıda. Benim bir çekingenliğim yok, ben samimi bir şekilde işimi yapmaya çalışıyorum ama bu art niyetli insanlara primler verilmesin. Art niyet kötü bir şey” dedi.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında konuk edecekleri Trabzonspor mücadelesi öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi. Yakaladıkları başarılı tablonun sırrını açıklayan Üzülmez, “İkinci yarın en başarılı 3. takımıyız. Ligin yeni başladığı düşünürsek, siz Gençlerbriliği takımını 3. olduğunda başarılı bulur musunuz? İlle ki bulacaksınız. Dolayısıyla mutlu değil çok mutluyum. İkinci yarının en başarılı 3. takımından ziyade ben 3 tane maç kaybettim. Konya maçı 90. dakikada yedik, Osmanlı maçında 2-1’den sonra Selçuk’un direkten dönen şutu var ve 60. dakika tek kale oynadık Osmanlı’ya karşı. Kaybettiğimiz Beşiktaş maçındaki mücadelemizi, azmimizi, coşkumuzu sizlerde biliyorsunuz. Uğur’un direkten dönen topu var ve 1-0 kaybettik. Beni mutlu eden bu. Benim takımım ben geldiğimden itibaren, 11 hafta gerçekten bir saha içi takım görüntüsü içerisinde oldu. Eksiklerimiz yok mu var ama mevcut şartlarla, mevcut oyuncularla beraber gerçekten önemli işler başardığımızı düşünüyorum. 13 puanda aldığımız bir takım belki de büyük kesim tarafından, çok da farklı düşünceler içerisinde insanlar da oldu. O tarafı geçtim ben. Şimdi bu taraftan baktığınız zaman, insanların da artık İbrahim Üzülmez ekibine, başkanıma ve oyuncularıma gereken o desteği vermesini istiyorum. Takımımla, oyuncularımla gurur duyuyorum. 22 puan az bir puan değil. Çok fazla değişikler olmadı. Devre arasında aldığımız oyunculardan beklentilerimizi karşılayan da oldu beklentilerimizin altında kalanlar da oldu ama genel anlamda baktığınız zaman takım içerisindeki pozitiflik sahaya yansıdı. Saha içerisi disiplinli olunması gereken bir yerdir. Saha içerisindeki o disiplin bizi buraya getirdi. Yoksa hani diyorlar ya, ‘İbrahim Üzülmez’in sihirli formülü ne’, sihirli formül falan yok. Bizim sihrimiz; çalışmaktır, inanmaktır, oyuncularımızı inandırmaktır onu yaptık. Şimdiye kadar gösterdiğimiz bu büyük başarıdan dolayı çok mutluyum" dedi.
“YÖNETİM TARAFINDAN DA BENİ İSTEMEYEN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUK OLDU”
Sözleşmesiyle ilgili soruları cevaplayan Üzülmez, “Tabi ki onun kararını verecek olan başkanımızdır. Antalya’da da bu sorularla çok karşılaşmıştım ben. Tecrübe eksikliğiyle ilgili sorular soruldu. ‘Kendinize güveniyor musunuz?’, ‘Spor kamuoyu tarafından farklı yorumlanıyorsunuz’ gibi sorular soruldu. Ben o zaman şunu söylemiştim; ben kendime fazlasıyla güveniyorum. Kendimde olan özgüveni oyuncularıma da aşılamak istediğimi söylemiştim ve takdir edersiniz ki bu 11 maçta Gençlerbiliği takımın ortaya koyduğu futboldan başka bir özgüven var. Şimdi diyorum ki gelirken ben başkanıma teşekkür etmiştim. Yönetim tarafından da beni istemeyen büyük bir çoğunluk oldu. İlhan başkanım bana inandı, güvendi. O zaman teşekkür etmiştim bana güvendiği için. Şimdi de düşüncesine her türlü saygı duyarım ben eğer devam edersek saygı duyarım, devam etmezseler de saygı duyarım. 11 haftada azımsanmayacak bir başarı yakaladık. Takdir başkanımındır, yönetim kurulunundur. Benim düşüncem kalan 6 haftada sorumluluklarım içerisinde oyuncularımla birlikte en iyisini yapmaktır. Sözleşmemle ilgili detaylar bir hafta on gün içerisinde netleşir” şeklinde konuştu.
“BURALARA GELMEK KOLAY DEĞİL, PARAŞÜTLE İNMİYORSUNUZ”
“Tüm spor kamuoyunun takdir ettiği bir Gençlerbirliği takımı var” diyen Üzülmez, şunları kaydetti:
“Bunu da kimse göz ardı etmesin. Buralara gelmek kolay değil, paraşütle inmiyorsunuz. Helikopterle giderken sizi dağın tepesine atmıyorlar. Bir Antalya’sı var bunun, bir altyapısı var. Bu birlikteliği sağlarken yeri geldi sıkıntılar yaşadık, yeri geldi acılar yaşadık, yeri geldi sabah 5’e kadar uyumadım; ben burada tesislerde kalıyorum. Geçen haftaki ‘istifa etti’ haberi çıkınca odamda maç izliyordum ben. Son dakika, o arıyor bu arıyor, canlı yayınlara bağlanmalar, hiç islimi bozmadım. Çünkü ben neler yaptığımı biliyorum. Ortaya koyduğun doneler var benim. Nerelerden nerelere geldik. En çok gol yiyen takım, en az kazanan takım, en az pozisyona giren takım şimdi nerede. Çok rahattım ama bu benim için yeterli değil. Ben daha fazla istiyorum çünkü daha ileriyi görmek istiyorum. Gençlerbirliği takımıyla istiyorum ben bunu ama şartlar ne getiri bilemem.”
“MAÇLARA GELDİĞİM ZAMAN AÇIKÇASI ÜZÜLDÜM”
Alınan başarı sonuçlara rağmen seyircilerin maçlara ilgi göstermemesini değerlendiren Üzülmez, “5’te 5 yaptığım dönemlerde hatta 7-8 maçta 19 puan aldığım dönemlerde, Konya maçında farklı bir atmosfer beklemiştim. O başarıyı yakalamış bir takımın Konya ya da bir Akhisar maçında, Galatasaray maçında daha fazla seyirci ambiyansı beklemiştim. Konya takımına bakıyorsunuz; tabi ki Konya takımı kadar, o potansiyeli yakalamak kolay değil ama o başarıyı yakalamış ekibim, oyuncularım, ben önce değil onlardan sonra gelirim ben, bu başarıyı yakalamış oyuncularımı biraz daha desteklemek anlamında tribünleri biraz daha doldurmalarını beklerdim. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı. Kaçtır sayısı bilmiyorum bin mi, bin 500 mü, seyirci ortalaması nedir bilmiyorum. En azından 5 bin, 6 bin, 7 bin istiyordum. Çünkü onların biraz daha oraya gelmesiyle, bende oyuncularımı o taraftan örnek vererek daha fazla motive edebilirdim. ‘Sizler iyi oldukça tribünleri dolduran, sizlere inanan, sizlere destek veren taraftar topluluğu doldurmaya başladı’ diye. Kafamda da bununla ilgili düşüncelerim vardı. Bende maçlara geldiğim zaman açıkçası üzüldüm” diye konuştu.
“BEN SAMİMİ BİR ŞEKİLDE İŞİMİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM AMA BU ART NİYETLİ İNSANLARA PRİMLER VERİLMESİN”
Geçen haftaki ‘istifa’ haberleriyle ilgili kulüpten net bir açıklama yapılmadığının altını çizen Üzülmez, hakkında çıkan haberlerle ilgili sert açıklamalarda bulundu. “Ben vicdanen rahatım. Ben daha eve çıkmadım. Ekibimle, yardımcılarımla beraber tesislerde kalıyorum” diyen Üzülmez, “Ben zaten oynadığım dönemlerde Türkiye’nin en çok eleştirilen oyuncularından birisiyim. Böyle bir korkum yok. O akşam, o altyazıyı geçen kanalın editörü mü, moderatörü mü neyse görevi tam bilmiyorum beni aradı. ‘İbrahim hoca istifa etmişsiniz’ dedi. ‘Yok ya benim haberim yok, maç izliyorum, tesisteyim” dedim. ‘Yok yok istifa etmişsin’ dedi. ‘Etmedim, ben İbrahim Üzülmez, benim’ dedim. ‘Etsem sana söyleyeceğim’ dedim. ‘Başkanla bir saat önce konuştuk iyi bir şekilde telefonu kapattık. Benim bildiğim bir şey. Ha senin bildiğin net bir şey varsa bana söyle’ dedim. Bende ona göre gardımı alayım. ‘Bunu haber yapacak mısın’ dedim. ‘Yok ya Twitter’da yazıyor, İlhan Başkan açıklama yapmış. ’Kimse bana bir şey söylemedi. Böyle bir haber yapma’ dedim. Arkadaşlar bu haberi yaptı ve ben Mersin maçında takımın başında çıktım. Basın olarak bu işi çok onuruyla da, şerefiyle de yapanlar var. Karşı taraf benimle konuşuyor, ben net açıklama yapıyorum, bana inanmıyor arkasından son dakika haber giriyor. Ben rahatım, bakın 2 kazağımla geldim, 2 kazağımlayım yukarıda. Benim bir çekingenliğim yok, ben samimi bir şekilde işimi yapmaya çalışıyorum ama bu art niyetli insanlara primler verilmesin. Art niyet kötü bir şey” ifadelerini kullandı.
“BİREYSEL OLARAK İYİ OYUNCULARI VAR AMA TAKIM OLMA KONUSUNDA BİRAZ SIKINTILARI VAR”
Son olarak Trabzonspor maçı hakkında konuşan Üzülmez, “Şuana kadar beklentilerini ortaya koyamayan bir Trabzon takımı var. Hami hocanın gelişiyle birlikte biraz daha kıpırdasalar da o istikrarı yakalayamadılar ama kadro kalitesine baktığımız zaman iyi oyuncuları var. Bireysel olarak iyi oyuncuları var ama takım olma konusunda biraz sıkıntıları var. Geniş alanda oynuyorlar, geniş alanda oynasalar bile siz onlara oynama fırsatı verirseniz bireysel olarak sıkıntı yaratabilecek oyuncuları da var. Kolay maç olmayacaktır. Selçuk cezalı, Ante cezalı. Sezon başından beri muazzam bir performans gösterdiler. Bu oyuncuların cezalı olması bizim için dezavantaj. Her maç bizim için önemli olduğu için her maçta da aynı düşünce içerisinde olacağız. Eksik oyuncularımızın yerine oynatacağımız oyuncularımızın yerine oynatacağımız oyuncuların da en az onar kadar başarılı olacağını düşünüyorum. Bu iyi gidişimizi inşallah Trabzon karşısında da sürdürürüz” değerlendirmelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.